Принцеса Мишал бин Мохамед Ал Сауд беше обсипана с богатство

...
Принцеса Мишал бин Мохамед Ал Сауд беше обсипана с богатство
Коментари Харесай

Най-красивата принцеса от Арабия нямаше право да обича: Тя беше екзекутирана по заповед на семейството си, ето защо 

Принцеса Мишал бин Мохамед Ал Сауд беше обсипана с благосъстояние и разкош от раждането си. Тя незабавно стана фаворитка на цялото кралско семейство на Саудитска Арабия. Но макар обстоятелството, че на принцесата нищо не е отказано, въпросът за брака към момента се взема решение извънредно от нейните родственици. Когато Михал пораснала през 70-те години на предишния век, й споделили, че би трябвало да се омъжи за принц.

Красавицата не била подготвена да одобри сходна орис, само че нямало смисъл да спори с родителите си. Тя декларирала, че няма да се опълчи на волята им, само че първо помолила родителите си да й оказват помощ да получи висше обучение. Те не й отказали. През 70-те години на предишния век в Саудитска Арабия нямало университети за дами, тъй че Мишал е изпратена в Ливан да учи. Разбира се, не сама, а под строгия контрол на защитата и голям брой чиновници.

Въпреки че е непрекъснато под наблюдаване, тя се срещналас Халед ал-Шер Мулалал, наследник на посланика на Саудитска Арабия в Ливан. По кралските стандарти младият мъж бил надалеч от висшата класа.


Това обаче не било спънка за деветнадесетгодишната принцеса, тъй че - макар строгите правила - тя се срещнала с Халед и даже останала уединено с него. Не е известно какво се е случило при затворени порти. Но Мишал знаела следствията от такава храброст. Според законите на Саудитска Арабия младежът е изправен пред смъртна присъда за всяка извънбрачна връзка.

Когато тайната им била разкрита, принцесата се пробвала да избяга, като преди този момент инициирала гибелта си. Тя била разпозната и хваната на летището, след което изпратена вкъщи

За да потвърди виновността й, законът изисква най-малко четирима очевидци, които да потвърдят обвиняванията против нея. Самата Мишал обаче реши да признае интимна връзка с Халед. Не се знае сигурно дали е казвала истината или е решила да вземе решение. Съдът я призна за отговорна.

Тя не е наказана незабавно на гибел. Кралят изискал да пощади хубавицата и да й елементарни този ужасяващ грях, само че дядото на принцесата бил изрично срещу сходна концепция. Той наредил внучката муда дава отговор за дейностите си.


На 15 юли 1977 година влюбената двойка е отведена на централния площад, с цел да бъде екзекутирана. Момичето и момчето били със завързани очи и принудени да коленичат. Халид е погубен с камъни първи, до момента в който принцесата, като член на ръководещото семейство, е пощадена. Тя е убита, а Халид брутално обезглавен.

Дядото Мохамед ибн Абдулазиз Ал Сауд в никакъв случай не е съжалявал за това, което е направил. До края на живота си той вярвал, че е постъпил вярно, тъй като внучката му опозори фамилията му. Той смяташе, че няма потребност от доказателства за нейната интимна връзка с елементарен човек. За него беше задоволително, че тя останала сама с него.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР