Принцеса Даяна е обожавана и от ЛГБТ обществото (субкултура, която

...
Принцеса Даяна е обожавана и от ЛГБТ обществото (субкултура, която
Коментари Харесай

Как дегизираната принцеса Даяна успяла да се влезе в гей бар с Фреди Меркюри

Принцеса Даяна е обожавана и от ЛГБТ обществото (субкултура, която се споделя от гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални – бел. ред.) поради своята ангажираност с правата на хората с ексцентрична полова ориентировка . Отдадеността на кралската персона в тази посока обаче не стопира до такава степен.

Книгата на комедийната актриса Клио Рокос „ Силата на позитивното пиянство “ (2013) споделя невероятната история за това по какъв начин един път в края на 80-те принцесата на Уелс посетила под прикритие гей бар в компанията на Фреди Меркюри, с който били другари .

 Фреди Getty

Рокос разказва един следобяд, в който Даяна Спенсър попитала актрисата, вокалиста на Queen и комика Кени Евърет за проектите им за вечерта. Когато тримата дали отговор, че считат да посетят “Royal Vauxhall Tavern”, един от емблематичните лондонски гей клубове, принцесата незабавно изявила предпочитание да отиде с тях.

Клио Рокос написа, че компанията се възпротивила: „ Какво ще бъде заглавието, в случай че те виждат посред някой скандал в гей клуб? “ Но Даяна беше в непослушно въодушевление. Фреди сподели: „ Хайде, остави момичето да се позабавлява малко. “

 Принцеса Даяна Voici.fr

И защото за принцесата е било невероятно да се появи на такова място без да се вдигне звук, решили тя да отиде с дегизировка. Евърет ѝ дал военно яке, тъмни авиаторски очила и кожена шапка, с цел да скрие косата си . Така, по думите на Рокос, Даяна съумяла да наподоби „ ексцентрично облечен гей модел “ .

Планът групата да преведе принцесата неусетно в бара проработил, а останалите гости не съумели да разпознаят кралската персона . Вниманието било отвлечено от наличието на Меркюри, Евърет и Рокос, която разказва момента по следния метод:

„ Проправяхме си лека-полека път измежду кожените облекла на тълпата, до момента в който най-сетне стигнахме бара. Побутвахме се с лакът като непослушни възпитаници. Даяна и Фреди се смееха, а тя си поръча бяло вино и бира. Когато заплати, се погледнахме един различен, усещайки триумфа. Бяхме съумели! “

 Принцеса Даяна PA/9 News

Клио написа още: „ Хората не я виждаха. Тя като че ли беше невидима. Но на нея това доста ѝ хареса. “
 Edna предлага " Кибрит " - кутията, цялостна с клечки уют и благополучие, които ще зарадват всеки
Според описа на актрисата, компанията останала в клуба единствено 20 минути, защото не желали да насилват шанса си. Но принцесата харесала късия престой и декларирала: „ Трябва да го създадем още веднъж! “

След като Меркюри и Евърет си отиват поради СПИН, Даяна става патрон на Националния СПИН концерн – една от водещите английски организации, ангажирани със болестта.

Принцесата и до през днешния ден остава икона за ЛГБТ обществото.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР