Принцът на Уелс израства знаейки, че съдбата му е да

...
Принцът на Уелс израства знаейки, че съдбата му е да
Коментари Харесай

Възгледите на Чарлз за ролята на краля


Принцът на Уелс израства знаейки, че ориста му е да стане крал и той ще поеме тази отговорност след гибелта на майка си, съобщи ДПА.

На тригодишна възраст той става престолонаследник и поемайки ролята на първия в реда за заместничество на трона го чака цялостен живот на подготовка за това да носи короната. По този мотив неговият другар Никълъс Соумс споделя: " Да бъдеш правоприемник на трона не е упоритост, а дълг, който ще го сполети в печален миг по-късно през неговия живот ".

" Принц Чарлз е надалеч по-наясно с евентуалната тежест на кралската власт, в сравнение с с нейните удоволствия ", написа Джонатан Димбълби в неговата биография. " Ако в избран миг в далечното бъдеще наследя мама, тогава явно ще направя всичко по силите си, с цел да извърша тази роля… Понякога си мечтаеш за нещата, които би могъл да направиш ", цитира Димбълби думите на Чарлз. Престолонаследникът добавил, че " има голяма тежест на упования ", с която е доста мъчно да се свикне, само че че той е бил учтив да усеща един специфичен дълг към страната. " Трудното е, че неизбежно човек през по-голямата част от времето усеща, че не е заслужен ", споделил още Чарлз.

Димбълби сподели, че макар проблемите в персоналния му живот и интензивния медиен интерес, Чарлз в никакъв случай не е обмислял съществено да се откаже от своя дълг. През 2013 година се появиха известия, отречени от канцеларията на престолонаследника, че принцът вярвал, че да станеш крал е еднакво на " затвор ".

Журналистката Катрин Майър, която получила рядко предоставян достъп до Чарлз, сподели, че той " безрадостно " увеличавал своето натоварване с кралска работа, до момента в който се подготвял за ролята си на монарх и че " няма самообладание да свърши колкото се може повече " авансово. " Той надалеч не е припрян да поеме короната, а към този момент усеща нейната тежест и се тревожи за нейното влияние върху работата, която прави ", сподели Майър.

" От доста, доста години, в действителност откогато се помня, имам това неизмеримо чувство, че желая да церя и да подобря нещата. Повече от всичко чувствам, че е мой дълг да се безпокоя за всички и техния живот в тази страна, да се пробвам намеря метод да подобря нещата, в случай че мога ", споделя Чарлз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР