Принцът на Уелс е приел дарение от 1 милион британски

...
Принцът на Уелс е приел дарение от 1 милион британски
Коментари Харесай

„Сънди Таймс“: Принц Чарлз приел £1 милион от семейството на Осама бин Ладен

Принцът на Уелс е приел подаяние от 1 милион английски лири от фамилията на Осама бин Ладен, разкрива „ Сънди Таймс “.

Принц Чарлз е получил парите от Бакр бин Ладен, патриархът на богатото саудитско семейство, и неговия брат Шафик. И двамата мъже са полубратя на Осама бин Ладен, създателят на Ал Кайда, който провежда атентатите от 11 септември.

73-годишният Чарлз се е срещнал с 76-годишния Бакр в Кларънс Хаус в Лондон на 30 октомври 2013 година , две години след убийството на Осама бин Ладен от американските специфични елементи в Пакистан.

Бъдещият крал се е съгласил за сумата макар първичните възражения на съветниците в Кларънс хаус и Благотворителния фонд на принца на Уелс (PWCF), където е направено дарението.

Според източници няколко от съветниците на Чарлз, в това число най-малко един настойник, са го умолявали персонално да върне парите.

Един от чиновниците е завил, че ще провокира национално отвращение, в случай че новината изтече в медиите. Те споделили на принца, че „ няма да е добре за никого “, в случай че се разбере, че е приел пари от фамилията на причинителя на най-тежката терористична офанзива в историята.

Втори консултант също призовал принца да върне парите. Те споделили на принца, че репутацията му съществено ще пострада, в случай че името му се появи в изречение паралелно с това на терориста, който е виновен за убийството на 67 британци дружно с хиляди американци на 11 септември.

Те прибавиха: „ Просто не чувствахме, че някой член на английското кралско семейство би трябвало да взе участие в сходно начинание. “

Друг вътрешен човек от двореца сподели, че „ огромният боязън “ е, че заплащането ще подкопае престижа на Чарлз и репутацията на благотворителната организация, заявявайки: „ Има други източници на пари в света “.

В отговор на запитвания сър Иън Чешър, ръководител на PWCF, сподели, че дарението е било „ напълно “ в съгласие от петимата попечители по това време.

Източник от Кларън хаус настоя, че помощниците на Чарлз не са били обезпокоени от дарението на Бин Ладен , тъй като дейностите на един член на фамилията на Бин Ладен не би трябвало да опетнят цялото семейство.

Няма догатки, че Бакр или Шафик бин Ладен са спонсорирали или взели участие в терористични актове.

Връзката на семейство Бин Ладен с благотворителните организации на принца в никакъв случай до момента не е била разкривана и не се появява в обществени документи. Благотворителните организации не са задължени да разкриват своите поддръжници.

Разкритията идват месец откакто същото издание огласи, че Чарлз е приел куфар, съдържащ 1 милион евро в брой , от Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани, някогашен министър-председател на Катар.

Те ще доведат до нови въпроси за държанието и персоналната преценка на принца. В предишното представителят на принца е твърдял, че всички негови благотворителни организации „ работят без значение от самия принц във връзка с всички решения по отношение на набирането на средства “ и че техните попечители „ са виновни за всички оперативни и управнически отговорности “. Чарлз няма публична роля в PWCF, която твърди, че се съветва с него „ понякога “.

Не за първи път Чарлз се замесва в скандал със саудитски донори.

Миналата година „ Сънди таймс “ разкри, че той е връчил почетния Орден на Британската империя на различен основан в Джеда саудитски предприемач, Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз, на частна гала в Бъкингамския замък.

Нито пък е първият случай, в който принцът се забърква със фамилията на Бин Ладен. Той генерира заглавия на първа страница, откакто се разбра, че е вечерял с Бакр , с цел да обсъдят ислямската религия през октомври 2001 година, единствено две седмици след офанзивата от 11 септември.

Чешър сподели: „ Дарението от Шейх Бакр Бин Ладен през 2013 година бе деликатно премислено от попечителите на PWCF по това време. Беше извършена надлежна инспекция, като информация беше потърсена от необятен кръг източници, в това число държавното управление. Решението за приемане на дарението е взето напълно от настоятелите. Всеки опит да се внуши друго е подвеждащ и неакуратен “.

Говорителка на Кларънс хаус съобщи: „ Благотворителният фонд на принца на Уелс ни увери, че е положена задълбочена инспекция при приемането на това подаяние . Решението за приемане беше взето само от попечителите на благотворителната организация и всеки опит да се характеризира по различен метод е подправен.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР