Принц Уилям стана днес първият член на британското кралско семейство,

...
Принц Уилям стана днес първият член на британското кралско семейство,
Коментари Харесай

Принц Уилям стана първият член на британската кралско семейство с официална визита в Израел

Принц Уилям стана през днешния ден първият член на английското кралско семейство, който прави публична посещаване в Израел и в палестинските територии, съобщи " Франс прес ". Той дойде на летище " Бен Гурион " покрай Тел Авив със аероплан на Кралските Военновъздушни сили.

След това принцът отпътува за Ерусалим, започвайки четиридневно посещаване, което включва и пътешестване до палестинските територии. 36-годишният принц Уилям е втори в реда на заместничество на английския трон. Той дойде в Израел без брачната половинка си Кейт, която роди третото им дете преди два месеца.

Визитата на принца идва в внимателен миг. Решението на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел се одобри доста остро от палестинците, а откриването на посолството на Съединени американски щати в този град през май съответства с кръвопролития в линията Газа.

" Знаем, че някои политически въпроси са сложни, само че това не е политическо посещаване ", съобщи английският консул в Ерусалим Филип Хол.

Канцеларията на принц Уилям упорства, че обиколката му в Йордания, Израел и палестинските територии няма да съдържа политическо обръщение, а цели срещи с жителите им, с младежта им, с културата им и силата им за нововъведения.

В четвъртък в Ерусалим принцът също по този начин ще се поклони на гроба на прабаба си принцеса Алис. В Ерусалим принц Уилям ще отседне в хотел " Кинг Дейвид ", някогашната централа на английската администрация на Палестина преди основаването на Израел през 1948 година

Утре той ще постави цветя в мемориала на Холокоста Яд Вашем и ще се срещне поотделно с премиера Бенямин Нетаняху и президента Реувен Ривлин.

В сряда принц Уилям ще бъде признат от палестинския президент Махмуд Абас в Рамала на Западния бряг. Там той ще посети и бежанци и млади палестинци.
В четвъртък принцът ще отпътува от Ерусалим.

И други членове на английското кралско семейство като братовчедите на кралицата, херцозите на Глостър или Кент, са правили публични визити в Израел. Никой от тях обаче не е бил толкоз повдигнат в реда на заместничество на престола, колкото принц Уилям и никой от тях не е посещавал палестинските територии на публична аудиенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР