Принц Уилям призова за спешни“ действия за борба с антимикробната

...
Принц Уилям призова за спешни“ действия за борба с антимикробната
Коментари Харесай

Принц Уилям издава спешно предупреждение за глобална заплаха, „застрашаваща“ бъдещите поколения

Принц Уилям прикани за „ незабавни “ дейности за битка с антимикробната устойчивост (AMR), която съгласно него рискува „ да заплаши благосъстоянието “ на бъдещите генерации.

AMR поражда, когато микробите, които предизвикват инфекции, развият устойчивост към лекувания като антибиотици и станат сложни или невъзможни за лекуване, увеличавайки риска от разпространяване на заболяването, тежко заболяване, увреждане и гибел. Говорейки на събитие, отбелязващо напъните за справяне с AMR в Кралското общество в четвъртък, принцът на Уелс прикани за интернационално и междусекторно съдействие по този въпрос.

Както крал Чарлз, по този начин и брачната половинка на Уилям, принцесата на Уелс, са били подложени на лекуване за рак през последните месеци, което може да отслаби имунната система и да направи пациентите податливи на инфекции. Уилям се усмихна, до момента в който използваше антибактериален гел за ръце от дозатор до входа, преди да се ръкува с присъстващите при идването си на събитието в централен Лондон.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР