Принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц е трябвало да застане

...
Принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц е трябвало да застане
Коментари Харесай

Роднина на българската царица Елеонора е трябвало да застане начело на преврата в Германия

Принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц е трябвало да застане отпред на готвения прелом в Германия. Както съобщихме, 25 души са били задържани по време на акция, като групата е желала да възвърне реда в страната от времето на Германската империя през 1871 година. Той принадлежи към княжеския жанр Ройс от Тюрингия, от който е българската кралица Елеонора (1908-1917 г.).
Прочетете още
Специални полицейски сили нахлуха рано тази заран в жилищата на обвинени лица, арестуваха 25 души и започнаха всеобщи претърсвания, заяви Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на към 50 мъже и дами, че са основали терористична организация за да смъкват конституционния ред на Федерална република Германия и да основат страна по модела на Германския райх от 1871 година

Твърди се, че, наред с други неща, те са възнамерявали да щурмуват постройката на Райхстага, да провокират условия, сходни на революция, като нападат електроснабдяването, и да смъкват федералното държавно управление, с цел да завземат властта. За момента на " завладяването " към този момент са определени хора за значими министерски постове. Водещите следователи дефинират днешната интервенция против групата като невиждана: " По своя обсег тя надвишава всички измерения. "

Опасна задача за специфичните сили

Тъй като забележителна част от групата е формирана от някогашни бойци на Бундесвера и NVA (Националната национална войска на ГДР), а измежду тях има и мъже със специфична военна подготовка, групата се счита за изключително рискова. Освен чиновници от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвинените и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и чиновници от няколко специфични звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че проверяващите към този момент са имали данни за съществуването на голям брой оръжия, у обвинените, някои от които законно притежавани.

Наследник на княжески жанр като регент

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на от дълго време действителен княжески жанр от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години обществено пази своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 година да вземем за пример той се яви като представител на " Worldwebforum " в Швейцария и съобщи, че Федералната република не е суверенна страна, а към момента е под контрола на съдружниците.

В различен видеоклип в мрежата той назовава страната, а също и правосъдната система " компании ". В случай на хипотетичния плануван прелом Хайнрих Ройс е бил очакван от групата за регент, настояват проверяващите. Ройс работи като независим финансов съветник във Франкфурт на Майн и има ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

" Объркан дъртак "

Принц Хайнрих XIV, който е представител на семейството Ройс, разказа през юли тази година заблудения член на семейството като " комплициран дъртак ", който " в този момент е последовател на заблудите на тайните теории ". Хайнрих XIII към този момент е напуснал фамилията преди 14 години по своя лична молба, напомня „ Велт “.

В фамилията принц Хайнрих XIII Ройс е считан за " личност нон грата " поради дивите си тайни разкази. От друга страна, на райхсбюргерската сцена той си печели репутацията на самоуверен просветник. Видеоклиповете му се споделят в съответните канали в Telegram. Те срещат утвърждение и в каналите на " инакомислещите ".

Според заключенията на органите за сигурност в Райхсбюргер концепциите си за Ройс и неговите съратници евентуално са считали да основат " Княжество Ройс ".

С цел реализиране на " кротичък контракт " със съюзническите сили победителки във Втората международна война Хайнрих XIII принц Ройс даже е открил контакт с представители на Русия. Твърди се, че групата е получила поддръжка от съветската гражданка Виталия Б.. Според основния прокурор няма индикации, че съветските контакти са реагирали позитивно на инициирането на " кротичък контракт ".

Привлечена е съдийка от Берлин

Твърди се, че за подготовката на плануваното завладяване на властта е основан самобитен " кабинет в сянка ", отпред с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правораздаване, за който се твърди, че е избрана някогашната депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е измежду обвинените. След като предходната година напусна Бундестага, тя още веднъж работи като арбитър в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я в профил от съдийската служба поради присъединяване ѝ в AfD до момента са били несполучливи.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвинен и лекар по право, е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е прочут като Райхсбюргер идеолог, е бил избран да се занимава с въпросите на интернационалното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в листата като възможен министър на опазването на здравето. Според проверяващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да дава отговор за " прехвърлянето " на ръководството.

" Въоръжена ръка " с някогашни бойци

Органите по сигурността считат, че групата е изключително рискова, защото измежду обвинените има настоящи и някогашни бойци на Бундесвера със особено образование. Групата е водила диалози за един тип " въоръжена ръка ". За един от тях се твърди, че е Рюдигер декор П., който при започване на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, до момента в който същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава " Командване на специфичните сили " (KSK).

По това време П. е уволнен от Бундесвера, тъй като е присвоил или продал оръжия на Националната национална войска на Германска демократична република. Според проверяващите, П. е считан за отговорник на групата. Сред обвинените е и различен някогашен постоянен боец с престъпно досие - Марко ф. Х., за който източници от сигурността настояват, че е служил в KSK. П. и Х. са дейни участници в протестното придвижване против коронавирусните ограничения в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата евентуално се е опитвала да вербува и настоящи бойци - и то с триумф: в кръга на обвинените е включен боец от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите настояват, че е имало няколко опита за рекрутиране на настоящи бойци за членове в казармите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР