Принц Хари заяви, че не смята за расистки въпроса на

...
Принц Хари заяви, че не смята за расистки въпроса на
Коментари Харесай

Принц Хари: Въпросът за цвета на кожата на бебето ни не беше расистки

Принц Хари съобщи, че не счита за " расистки " въпроса на член на английското кралско семейство за цвета на кожата на нероденото бебе Арчи.
Принцът и Меган бяха разказали историята за неназован член на кралското семейство , който неведнъж е питал за цвета на кожата на неродения им наследник в изявление на Опра Уинфри през 2021 година

Това се трансформира в една от най-обсъжданите точки в предаването, което също по този начин упрекна английските таблоиди в расистко отношение към Меган, и провокира необикновена реакция от страна на двореца.

Хари отхвърли да е упреквал кралската персона в расизъм, в изявлението, излъчено в неделя по английската телевизия ITV, до момента в който промотираше мемоарната си книга " Spare ".

" Не, не съм го направил. Британската преса сподели това ", съобщи Хари и добави, че Меган също не е наричала кралските особи " расисти ".
Хари съобщи, че " откакто е живял в това семейство ", упреква за случая " несъзнателни предубеждения " .

" Моето схващане се дължи на личния ми опит - че има разлика сред расизъм и несъзнателни предубеждения, двете неща са разнообразни ", сподели принцът.

Коментарите му пристигнаха след скорошен объркващ случай в края на предходната година, когато на банкет кралски компаньон попита чернокожа ръководителка на английска благотворителна организация от кое място " в действителност идва ".
Възрастният благородник подаде оставка и по-късно персонално се извини.

Съпругата на Хари Меган е от смесена раса и тя описа на Уинфри, че Хари ѝ е предал детайлности от няколко диалога за това какъв брой мрачен ще бъде цветът на кожата на бебето им.

Интервюто на Уинфри накара Бъкингамския замък да направи рядко изказване от името на кралица Елизабет II, в което се споделя, че " повдигнатите въпроси, изключително тези за расата, са притеснителни ".

" Въпреки че някои мемоари могат да се разграничават, те се одобряват доста съществено и ще бъдат прегледани от фамилията уединено ", се споделя в изказването.

По същото време принц Уилям съобщи пред кореспонденти, че " ние напълно не сме расистко семейство ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР