Принц Хари уреди днес дългогодишен съдебен иск срещу Mirror Group

...
Принц Хари уреди днес дългогодишен съдебен иск срещу Mirror Group
Коментари Харесай

Принц Хари спечели дело срещу таблоида Mirror

Принц Хари уреди през днешния ден дълготраен правосъден иск против Mirror Group Newspapers (MGN), съвсем два месеца откакто арбитър от Обединеното кралство постанови, че той е бил жертва на хакване на телефона от техните таблоидни заглавия.


Херцогът на Съсекс съди MGN, която издава The Mirror, Sunday Mirror и Sunday People – потвърждавайки, че нейните публицисти са свързани с лъжливи и противозаконни способи, в това число хакване на телефони.

Съдията от Върховния съд се произнесе в интерес на херцога през декември, откакто откри доказателства за сходни практики, свързани с 15 от 33-те примерни публикации, които Хари е показал по делото, съобщи Агенция Франс Прес.

Съдия Тимъти Фанкорт сподели, че персоналният телефон на Хари е бил нападнат сред 2003 и 2009 година и че 15-те публикации са „ артикул на телефонно хакване... или артикул на друго нелегално събиране на информация “.

Той заключи, че хакването на телефони е било „ необятно публикувано и всекидневно “ в заглавията на MGN в края на 90-те години, само че че телефонът на херцога е бил подслушван единствено в „ скромна степен “. Съдията му присъди 177 хиляди $ обезщетение.

Правният иск на Хари включваше още 115 публикации и те можеха да станат обект на спомагателен развой.

След чуване във Върховния съд тази заран неговият юрист Дейвид Шерборн удостовери, че е реализирано съглашение сред херцога и MGN за преустановяване на неуредените елементи от неговия иск. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР