Принц Хари ще стане днес първата висша кралска особа за

...
Принц Хари ще стане днес първата висша кралска особа за
Коментари Харесай

Кралска особа пред съда за пръв път от 130 г.: Принц Хари дава показания срещу Дейли мирър

Принц Хари ще стане през днешния ден първата висша кралска персона за последните 130 години, която ще дава показания в съда. Хари съди издателите на " Дейли мирър " с изказвания, че е станал жертва на нелегално събиране на информация, довело до огромни вреди.

 

Принц Хари ще направи още един невиждан ход за член на кралското семейство като даде показания в правосъдно дело за хакване на телефони против вестниците Mirror Group, притежателя на Daily Mirror, Sunday Mirror и Sunday People.

 

В желае се твърди, че компанията нелегално е събирала информация за принца сред 1996 и 2011 година, която е била оповестена в нейните вестници, и че висши ръководители и редактори са били наясно с тази активност. Това дело е едно от трите изцяло обособени каузи, само че със същите изказвания за хакване на телефони, които принц Хари завежда.

 

Другите две са против вестниците на News Group на Рупърт Мърдок и вестниците Mail.

 

Въпреки че евентуално е най-известната фигура в делото, Хари не е единственият просител. Повече от 100 други души съдят Mirror Group, в това число някогашният футболист и ефирен водещ Иън Райт, звездата от Girls Aloud Черил Коул и близки на починалия артист Джордж Майкъл. The Mirror Group твърдо отхвърля изказванията, добавяйки, че ищците са чакали прекомерно дълго, с цел да ги съдят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР