Принц Хари и съпругата му Меган повече няма да използват

...
Принц Хари и съпругата му Меган повече няма да използват
Коментари Харесай

Хари и Меган се лишават от кралските си титли и публичното финансиране

Принц Хари и брачната половинка му Меган повече няма да употребяват кралските си трофеи и няма да получават обществено финансиране, с цел да извършват задължения като членове на кралското семейство, се споделя в известие на Бъкингамския замък, представено от Би Би Си,

Двамата няма повече да съставляват публично кралицата и няма да носят купата " кралско височество ".

Херцогът и херцогинята на Съсекс считат да върнат на данъкоплатците 2.4 милиона паунда, изразходвани за ремонт на резиденцията Фрогмор котидж покрай Уиндзор, която ще остане техен фамилен дом във Англия.

Споразумението за новия им статут ще влезе в действие напролет на тази година, прецизират от Бъкингам.

Съобщението от двореца идва след извършените в понеделник диалози в кралското семейство за бъдещата роля на Меган и Хари, които оповестиха през този месец, че желаят да се отдръпват от формалните отговорности на членове на кралската фамилия.

" Хари, Меган и Арчи (синът на херцога и херцогинята на Съсекс - б. р.) постоянно ще бъдат доста обичани членове на моето семейство ", споделя кралица Елизабет II в публично изказване.

Тя показва също, че до решението се е стигнало след многомесечни диалози и е удовлетворена, че дружно са намерили " градивен и подкрепящ път " за нейния внук и фамилията му.

" Оценявам провокациите, на които са били подложени поради строгите ограничения за сигурност през последните две години и поддържам желанието им за по-независим живот. " - споделя още кралицата.

Тя изрича признателност към тях и за тяхната работа и показва гордостта си от това, че Меган бързо се е трансформирала в член на кралското семейство.

" Цялото семейство се надява, че днешното съглашение ще им разреши да стартират построяването на благополучен и спокоен нов живот ", добавя Елизабет II.

Двойката схваща, че би трябвало да се отдръпна от кралските отговорности, в това число от военните назначения, прецизират от двореца. В изказването се споделя, че Меган и Хари ще продължат да извършват поетите частни задължения и присъединяване си в сдружения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР