Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл изненадващо съобщиха, че

...
Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл изненадващо съобщиха, че
Коментари Харесай

Ще бъдат ли принц Хари и Меган Маркъл финансово независими?

Принц Хар и и брачната половинка му Меган Маркъл изненадващо оповестиха, че желаят да се отдръпват от кралските си отговорности и че ще работят за постигането на " финансова самостоятелност “ Могат ли обаче да си го разрешат и да продължат да поддържат този висок стандарт на живот и огромни разноски? Вижте в канала във vbox7:

Всеизвестен факт е, че английското кралско семейство не изпитва дефицит на пари. През 2017 година " Forbes " оцени финансовото положение на кралското семейство  на 88 милиарда $, а през 2019 година заяви, че чистото благосъстояние единствено на кралицата се прави оценка на 500 милиона $. Но с какви финансови средства разполагат поотделно принц Хари и херцогиня Меган и по какъв начин прекъсването на парите от суверенния грант ще се отрази на благосъстоянието им? На този въпрос е мъчно да се даде прецизен отговор, само че ето какво е известно до този миг.

Богатството на Меган

През 2019 година " Forbes " заяви, че чистото благосъстояние на Меган е в размер на 2.2 милиона $. По огромна част от него е идва от парите, които Меган е спечелила от актьорската си кариера и най-много от ролята й на Рейчъл Зейн в сериала " Костюмари ". Меган е печелила приблизително по 57 500 $ на епизод. Според уеб страницата " Money " Меган разполага с двойно повече пари - 5 милиона $.

Богатството на Хари

Според информация на уеб страницата " Money ", благосъстоянието на Хари се прави оценка на стойност сред 25 милиона и 40 милиона $. Финансовото положение на Хари е почти същото като това на брат му принц Уилям, защото двамата имат сходни източници на благосъстояние и приходи.

И двамата братя наследиха пари от майка си, принцеса Даяна и от кралицата майка, тяхната прабаба. Смята се, че Хари е наследил малко повече от брат си Уилям от прабаба им, тъй като възможностите му да стане крал са доста по-малки. Според " Forbes " принцеса Даяна е трансферирала 10 милиона $ на синовете си, които те са получавали като годишни дивиденти на стойност към 450 000 $ годишно. Когато навършиха 30 години Уилям и Хари получиха цялостната сума на наследените от майка им милиони.-->

Хари и Уилям , също като татко им принц Чарлз, получават непрекъснати приходи и от херцогството на Корнуол. " Forbes " заяви предходната година, че чистите активи на херцогството са на стойност 1.3 милиарда $, само че те се разпределят сред принц Чарлз, брачната половинка му, синовете му и техните фамилии.
Хари също по този начин завоюва пари по време на военната си работа, когато като капитан на английската войска получаваше заплата в размер на към 50 000 $ годишно.
 Хари и Меган Gulliver/Getty Images
Подобно на останалите членове на кралското семейство, натоварени с публични отговорности и работещи за короната, Хари и Меган се възползваха от парите обезпечавани от кралския върховен грант, само че той покриваше единствено 5 % от разноските им и се използваше единствено за офис разноски. Херцогът и херцогинята написаха в блога си, че " избират да пресечен тази финансова връзка ", защото се отдръпват от функциите си в монархията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР