Принц Хари бе забелязан по улиците на Лондон за първи

...
Принц Хари бе забелязан по улиците на Лондон за първи
Коментари Харесай

Защо принц Хари не носи халката си

Принц Хари бе видян по улиците на Лондон за първи път след сватбата с Меган Маркъл. И то без брачната си халка.

Последната му обществена поява беше на 22 май по време празненството по случай 70-ия рожден ден на принц Чарлз. Вчерашният четвъртък фотографи снимаха Хари на път за подготовка без пръстена, сменен по време на очарователната гала.

Всъщност се оказва, че неналичието на бижуто не е нещо извънредно за мъжете от кралското семейство – някои от тях избират да не носят своите брачни халки.

Такъв е казусът с принц Уилям, който след сватбата си през 2011 година продължава „ традицията “ на изчезналата халка , която се следи при принцовете Чарлз и Филип. По думите му това е най-много поради лично улеснение.

Любопитно е, че преди Втората международна война мъжете не носят брачни халки – непокътната тогава територия за дамите. Започват да го вършат поради чувството за дома и брачната половинка, които им носят пръстените.

Когато през 1947 година принц Филип се дами за кралица Елизабет, носенето на халка от страна на брачна половинка все не е необятно публикувано , по тази причина и бъдещият бит не навлиза в двореца.

Солидарен към Филип остава и Чарлз , само че след сватбата си с Камила през 2005 година избира да носи златен пръстен с щемпел на кутрето си.

 Принц Хари Принц Чарлс Камила халка пръстен Getty

Може би и Хари е решил да остане правилен на порядките измежду своите родственици. Нашето съмнение е, че поради задачата на излизането му, а точно спортуване, принцът просто е заложил на улеснение.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР