Принц Хамза бин ал-Хюсеин, бивш наследник на трона на Йордания,

...
Принц Хамза бин ал-Хюсеин, бивш наследник на трона на Йордания,
Коментари Харесай

Принцът на Йордания се отказа от кралската си титла

Принц Хамза бин ал-Хюсеин, някогашен правоприемник на трона на Йордания, който беше подложен под домакински арест предходната година, разгласи, че се отхвърля от кралската си купа в символ на митинг против актуалната политика на Йордания, осведоми Агенция Ройтерс.

Хамза беше упрекнат предишния април в опит да дестабилизира монархията в скрит план, въодушевен от чужбина, само че беше пощаден от наказване, откакто се обрече на честност на крал Абдула, неговия полубрат.

В писмото, оповестено в профила му в Туитър, Хамза съобщи, че това, на което е бил очевидец през последните години, го е затруднило да утвърди политиките, провеждани от институциите на Йордания.

" Стигнах до извода, че персоналното ми разбиране и правилата, които татко ми (покойният крал Хюсеин) ми е насадил, не са в сходство с пътя, директивите и актуалните способи на нашите институции ", написа той.

42-годишният Хамза беше разгласен за престолонаследник, когато крал Хюсеин умря през 1999 година и Абдула стана крал, само че загуби тази купа пет години по-късно, когато Абдула дефинира личния си наследник за правоприемник.

Миналата година той беше подложен под домакински арест след обвинявания в корупция и властническо ръководство. Враждата раздруса имиджа на Йордания като леговище на непоклатимост в непредсказуемия Близък изток.

Бивш кралски консултант и малолетно лице с кралско родословие по-късно бяха наказани на 15 години затвор за присъединяване в хипотетичен скрит план за довеждане на Хамза на власт.

Миналия месец Хамза изнесе опрощение, в което даде обещание да не работи срещу ползите на йорданските владетели.

Изявлението му беше малко. Той съобщи, че ще продължи да служи на Йордания в персоналния си живот, без да загатва краля или каквато и да е бъдеща роля за него.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР