Принц Чарлз призна британската роля в търговията с роби, наричайки

...
Принц Чарлз призна британската роля в търговията с роби, наричайки
Коментари Харесай

Принц Чарлз призна британската роля в търговията с роби

Принц Чарлз призна английската роля в търговията с плебеи, наричайки я ужасяваща свирепост, която " остави неизличими петна върху историята на нашия свят ", оповестява " Ройтерс ".

В тирада в Гана, която е служила като главен център, където африкански плебеи са държани и изпращани оттатък Атлантическия океан, наследникът на английския трон разяснява, че " дълбоката неправда " на предишното в никакъв случай не може да бъде забравена.

" В събота в замъка Осу беше изключително значимо за мен, както и при първото ми посещаване там преди четиридесет и една години, да призная най-болезнената глава от връзките на Гана с народите на Европа, в това число Обединеното кралство. Ужасяващото свирепост на търговията с плебеи и невъобразимото страдалчество, което аргументи, оставиха незаличима петна върху историята на нашия свят ", изяснява Чарлз.

Преди два дни принцът посети Кристиансборгския палат в Осу, който в началото действа като датска комерсиална цитадела за плебеи и откъдето се допуска, че са търгувани повече 1,5 милиона африканци.

По-късно замъкът става седалище на държавното управление на Гана след независимостта на страната от Англия през 1957 година

" Англия може да се гордее, че по-късно води пътя към премахването на тази срамна търговия, ние имаме споделена отговорност да подсигуряваме, че невъобразимият смут на робството в никакъв случай няма да бъде пропуснат ", изясни Чарлз в речта си.

Принцът и брачната половинка му Камила са на втория стадий от обиколката на три африкански страни, откакто посетиха Гамбия, която поздрави за това, че обръща тил на властническото ръководство и се връща в Британската общественост, преди да замине за Нигерия във вторник.

В речта си в Акра, Чарлз, който по-рано тази година бе утвърден за правоприемник на 92-годишната си майка Кралица Елизабет като глава на Британската общественост, приказва за ролята, която свободното обединяване на 53 държави-членки може да играе в битката с изменението на климата, основен проблем на акцията на принца.

" В подобен нерешителен и изменящ се свят никой от нас не може да знае каква планета ще наследят нашите внуци и пра-внуци, само че Британската общественост... ни предлага жизненоважен механизъм, който да подсигурява, че той не е токсичен и нечист и че неговата жизнеспособност не е компрометирана ", добавя той.

Чарлз и Камила ще приключат обиколката си седмица преди Чарлз да отпразнува 70-ия си рожден ден на 14 ноември. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР