Принц Чарлз няма да може да попречи на децата на

...
Принц Чарлз няма да може да попречи на децата на
Коментари Харесай

Принц Чарлз не може да отнеме титлите на децата на Хари и Меган

Принц Чарлз няма да може да попречи на децата на херцозите на Съсекс да получат купите принц и принцеса. Това са уверили както източници от Бъкингамския замък, по този начин и кралски специалисти на вестник „ Таймс “ откакто по-рано източник от херцозите на Съсекс заяви, че наследникът на английския престол е съобщил на Хари и Меган решението си да лиши внука си Арчи от купата принц, когато стане крал, оповестява „ Венити Феър “.

Истината, съгласно „ Таймс “ е, че и Арчи, и сестра му, новородената Лилибет Даяна, автоматизирано ще станат принц и принцеса незабавно след гибелта на кралица Елизабет II, тъй че би трябвало тя, а не принц Чарлз, да промени кралския протокол, който сега контролира този въпрос, написа БГНЕС.

Издаден през 1917 година от крал Джордж V, този протокол открива, че всички деца и внуци на краля са принцове, тъй че щом принц Чарлз наследява майка си на английския престол, „ Арчи и Лилибет ще бъдат принц и принцеса “ изяснява пред „ Таймс “ специалистът по английското кралско семейство Хюго Викерс.

„ Според дълга традиция това се случва автоматизирано със промяната на трона “, изяснява източник от Бъкингамския замък пред вестника.

Следователно, единственият метод, по който принц Чарлз може да го предотврати, би било да убеди майка си да промени разпоредбите, което тя надали ще направи. И още повече, като се има поради, че въпросът за купите на децата на принц Хари и Меган Маркъл е директно обвързван с обвиняванията в расизъм, отправени към кралското семейство в изявлението им с Опра Уинфри.

„ Ясно ми е, че кралицата и нейните съветници са обсъждали този въпрос на най-високо равнище и че бъдещият кралски статут на Арчи и Лили не е заплашен, до момента в който тя е жива “, цитира „ Таймс “ историка и биограф Робърт Лейси, създател на скорошна книга за разпрата сред принц Хари и принц Уилям.

Нито наподобява евентуално, че откакто стане крал, принц Чарлз да се опита да отнеме от двамата си най-малки внуци тези трофеи на принц и принцеса, които ще придобият след гибелта на прабаба си, защото целта на Чарлз когато се възкачи на трона " ще е да получи поддръжка за разпространение на Камила от принцеса консорт в кралица консорт, а не да прави нещо, което би наранило престижа на монархията, като отнемане на Арчи и Лили от кралски статус ", прибавя Робърт Лейси.

Херцогът и херцогинята на Съсекс обаче, можеха да разрешат на децата си да вземат решение дали да носят своите княжески трофеи, когато навършат пълноправие. Това направиха графовете на Уесекс, принц Едуард и София, чиито деца (на 17 и 13 години) сега са известни с купите лейди Луиза и виконт на Северн, макар че са родени като внуци на кралица Елизабет II.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР