Принц Андрю пред нов сблъсък с двореца

...
Принц Андрю настоя да говори пред съдебни заседатели по обвиненията
Коментари Харесай

Принц Андрю настоя да говори пред съдебни заседатели по обвиненията за изнасилване, отправени срещу него от една от секс робините на Джефри Епщайн.

В официалния си отговор на твърденията, отправени от Вирджиния Робъртс преди пет месеца, синът на кралицата направи 41 опровержения, като отхвърли всички обвинения в неправомерни действия и заяви, че "не разполага с достатъчно информация, за да признае или отрече" други твърдения.

Той представи и 11 защитни възражения, с които искаше делото да бъде прекратено, включително че исковете на Робъртс следва да бъдат отхвърлени поради "собственото ѝ неправомерно поведение" и "нечисти ръце". Решението му да продължи делото го поставя в противоречие с кралското семейство, което, според източници, "отчаяно" иска да се споразумее и да избегне спектакъла на съдебния процес в Ню Йорк по-късно тази година по време на честванията на платинения юбилей на кралицата, пише „Дейли Мейл“.

Източник на изданието заяви, че "Андрю е в конфликт с двореца по този въпрос. По-рано този месец кралицата "бързо и безмилостно" принуди Андрю да се оттегли от останалите си кралски протекции и да се бори по случая като "частен гражданин".

Андрю не е отговорил официално на гражданския иск от 73 точки, тъй като адвокатите му почти веднага са подали молба до нюйоркски съдия той да бъде отхвърлен.

Това беше отхвърлено по-рано този месец, което означава, че сега той трябва официално да отговори на обвиненията срещу него, включително твърденията, че Робъртс, която подаде иска под брачното си име Джуфре, е била продадена на него от приятеля му педофил Джефри Епщайн, и принудена да прави секс с херцога три пъти, когато е била на 17 години.

Тя твърди, че става въпрос за изнасилване, сексуално посегателство и побой, като иска неуточнено обезщетение, което се предполага, че ще бъде в размер н милиони паунди. Осемте признания на Андрю се ограничават до информация, която вече е публично достояние, като например, че той е гражданин на Обединеното кралство и живее в Royal Lodge в имението Уиндзор.

Той признава, че се е разхождал с Епщайн в Сентръл парк през 2010 г. и е отсядал в имението на педофила в Манхатън по време на същото пътуване - и двете събития са заснети с камера. Но в своето опровержение на жалбата Андрю отрича да е упражнявал сексуално насилие над нея и отказва да "признае или отрече" твърденията ѝ, че е била жертва на Епщайн.

Той дори отрича да е бил "близък приятел" на приятелката на Епщайн - осъдената за трафик на хора Гислейн Максуел, което е доста впечатляващо, като се имат предвид фотографските доказателства за връзката им през годините.

Адвокатският екип на Андрю отхвърля също така обвинението на Робъртс, че той е отказал да сътрудничи на американските власти в разследването срещу Епщайн и неговите съучастници, въпреки че официалните лица твърдят, че той е направил точно това. Андрю уточнява, че продължава да оспорва факта, че мис Робъртс пребивава в щата Колорадо, което й позволява да заведе дело в САЩ. Сега тя е 38-годишна майка на три деца, живее в Пърт, Австралия, и се предполага, че правният екип на Андрю все още възнамерява да използва този факт в опит да прекратят случая. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР