Принц Андрю и неговата бивша съпруга, Сара Фъргюсън, ще се

...
Принц Андрю и неговата бивша съпруга, Сара Фъргюсън, ще се
Коментари Харесай

Принц Андрю и бившата му съпруга ще се грижат за любимите кучета на покойната кралица Елизабет Втора

Принц Андрю и неговата някогашна брачна половинка, Сара Фъргюсън, ще се грижат за обичаните кучета на починалата английска кралица Елизабет Втора, предадоха ДПА и Франс прес. 

Говорител на принца сподели, че той и някогашната му половинка ще вземат Мик и Санди - двете животни, които бяха подарени на монарха от самия него. 

Кралицата притежаваше над 30 коргита по време на ръководството си и беше известна с любовта си към тази порода. 

В началото на 2021 година тя получи две нови кученца, едно дорги и едно корги, като подарък от Андрю, до момента в който се беше изолирала в Уиндзор по време на пандемията.

Те радваха монарха, до момента в който принц Филип беше в болница, а Бъкингамският замък и кралските особи се справяха с горчивите последствия от Мегзит и изявлението на херцозите на Съсекс с Опра Уинфри, отбелязва ДПА.

Кралицата кръсти доргито Фъргъс на чичо си, който е погубен по време на Първата международна война, а коргито Мик -  на едноименното езеро в имението Балморал.

Елизабет Втора бе доста тъжна, когато 5-месечният Фъргъс умря няколко седмици след гибелта на Филип. По-късно бе сменен с ново кученце - корги, харизано от Андрю и дъщерите му, принцесите Биатрис и Юджини, за формалния 95-и рожден ден на кралицата. Тя назова новия си любим Санди.

Кученцата бяха непрекъснат източник на наслада за кралицата по време на изолацията, сподели Анджела Кели, която е отговаряла за дрешника на Елизабет Втора.

Любовта на монарха към коргитата беше почетена и по време на честванията за платинения празник по-рано тази година със среща на 70 коргита в замъка Балморал и със особено съревнование за представителите на породата.

Повечето от коргитата на Елизабет Втора са роднини на първото ѝ куче, Сюзън, което тя получава като подарък за 18-ия си рожден ден през 1944 година

Кралицата се грижеше за животните, доколкото ѝ бе допустимо, а през уикендите, прекарани в Уиндзор, коргитата обитаваха частните ѝ палати, добавя Българска телеграфна агенция.

Тя ги хранеше постоянно, когато натовареният ѝ график позволяваше, а също по този начин обичаше да разхожда кучетата, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР