Принц Албер II е уверен, че Гран При на Монако

...
Принц Албер II е уверен, че Гран При на Монако
Коментари Харесай

Принц Албер II държи Монако да остане във Формула 1

Принц Албер II е убеден, че Гран При на Монако има бъдеще във Формула 1 и след края на сегашния контракт на надпреварата. Но съобщи, че може да се наложат някои промени при договарянията за новия конктракт, като изключи от процеса президента на Автомобилния клуб на Монако (ACM) Мишел Боери (зад Алонсо на снимката), който десетилетия наред се занимаваше с това.

Принц Албер и Боери бяха дружно на подиума в неделя и награждаваха водачите след финала на надпреварата във Формула 1, само че може би в Монако се задават промени. Боери е доста непосредствен с някогашния началник на Формула 1 Бърни Екълстоун и Албер II на процедура го „ наследи ” от татко си Рение.

„ Стефано Доменикали и Грег Мафей ми описаха по какъв начин виждат бъдещето на Формула 1. Те желаят да създадат надпреварите по-динамични и привлекателни, само че ми обясниха, че е невероятно да има сезон във Формула 1 без Гран При на Монако – съобщи принцът, представен във френската преса. – Състезанието в Монако е друго. Има сделки, които не можем да отменим, пространството при нас е лимитирано, само че съм сигурен, че и двете страни ще стигнем до взаимни отстъпки. През 2025 ще оценим още веднъж обстановката, в която се намираме и ще обсъдим още веднъж въпросите за спонсорите, тв излъчването и други търговски въпроси. От това имат интерес и двете страни. ”
 Гран При на Монако загуби още една от привилегиите си Гран При на Монако загуби още една от привилегиите си
Принц Албер даде да се разбере, че е подготвен изцяло да остави зад тила си „ ерата Бърни Екълстоун ”.
 Големият началник на Алпин е горделив от представянето на отбора на Гран При на Монако Големият началник на Алпин е горделив от представянето на отбора на Гран При на Монако
„ В историята на Гран При на Монако стартира нова епоха – съобщи Албер II. – Времето на Екълстоун остана в предишното, ние би трябвало да се движим напред и да гледаме в бъдещето. Не обвинявам Боери за това, че за него се оказа комплицирано да се приспособява към новата обстановка. Може би ще е по-добре в случай че някой различен договаря от името на ACM, да вземем за пример вицепрезидентът Фепи, който към този момент е участвал на доста от тези срещи. ”
 От Ферари се извиниха на Леклер От Ферари се извиниха на Леклер
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР