Принстънският университет обяви планове да премахне името на Удроу Уилсън

...
Принстънският университет обяви планове да премахне името на Удроу Уилсън
Коментари Харесай

Принстънският университет премахва името на Удроу Уилсън от училището си по обществена политика

Принстънският университет разгласи проекти да отстрани името на Удроу Уилсън от учебното заведение си по социална политика поради "расистките политики и отзиви " на някогашния президент на Съединени американски щати, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Неговите расистки политики и отзиви вършат името му неуместно за образователно заведение, в което студентите и преподавателите би трябвало да бъдат напълно ангажирани в битката против бича на расизма ", сподели в официално съобщение президентът на университета Кристофър Айзгрубър след гласоподаване на управителния съвет.

Паметник на Теодор Рузвелт в Ню Йорк ще бъде демонтиран

Той означи, че решението е взето след неотдавнашните убийства на Джордж Флойд и други афроамериканци.

Уилсън ръководи Съединени американски щати от 1913 година до 1921 година и е създател на Обществото на народите, предходник на Организация на обединените нации. Неговото ръководство бележи края на изолационизма на Съединени американски щати. По време на втория му мандат е призната и утвърдена 19-ата корекция на конституцията, даваща право на дамите да гласоподават. При ръководството на Уилсън са признати закони за възбрана на детския труд, за осемчасов работен ден за служащите в железниците. Той назначава и първия арбитър евреин във Върховния съд на Съединени американски щати. Но 28-ият президент на Съединени американски щати оставя южните щати да практикуват сегрегация и позволява на федералните министерства да разделят чернокожите от белите си чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР