Приносът и проактивната ангажираност на България са неделима част от

...
Приносът и проактивната ангажираност на България са неделима част от
Коментари Харесай

Министър Стоянов подписа Стратегическа рамка за сътрудничество между ЕК, Агенциите на ЕС и България

Приносът и самодейната ангажираност на България са неделима част от взаимните европейски старания за адресиране на миграционните провокации и по-доброто действие на Шенген, акцентира комисар Йохансон.

Документът извежда основни въпроси в региона на ръководството на миграцията и границите. Стратегическата рамка ще даде опция за  продължение на структурираното съдействие сред България, Европейска комисия и европейските организации в основни области – гранично ръководство, леговище, връщане и полицейско съдействие. Ще бъде подкрепят и процесът на подготовка на българските институции за използване на новото европейско законодателство в региона на миграцията и убежището.

Приетата рамка за съдействие е продължение на сполучливия взаимен Пилотен план, който подкрепя доста способените български органи и направи по-видими дългогодишните непрекъснати старания на страната ни за поддържане на високо равнище на сигурност на външните граници на Европейски Съюз, предварителна защита на незаконната миграция и вторичните придвижвания. Същевременно документът регистрира новата роля на България във действието на Шенгенското пространство.

Днес Комисията започва и ново характерно деяние за финансиране от 85 милиона евро по Инструмента за ръководство на границите и визите (BMVI) 2021 – 2027 година за възстановяване на националните качества по външните граници на Европейски Съюз.

България и Румъния към този момент могат да аплайват за в допълнение финансиране за разширение или надграждане на съществуващите системи за наблюдаване на границите; закупуване на транспортни средства, в това число с опция за термовизия; закупуване на оперативно съоръжение като камери за разкриване на придвижване и термовизионни камери и създаване или надграждане на системи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР