Приморско открива летния сезон днес. Хотелиерите очакват завръщане на туристите

...
Приморско открива летния сезон днес. Хотелиерите очакват завръщане на туристите
Коментари Харесай

В Приморско откриват новия летен сезон

Приморско открива летния сезон през днешния ден. Хотелиерите чакат завръщане на туристите от Централна Европа, заяви " Труд бг ".

Всичко в града, което е било обичано на чешките туристи от години, е готово за посрещане на чужденци от целия свят, избрали да почиват на нашето море.

С ремонтирани улици, сменено осветяване, повече паркоместа, новаторски уреди за хващане на морски боклуци и нов филиал на незабавна помощ, общината афишира старта на сезона.

През последните месеци е имало стремително асфалтиране, поправки на ВиК мрежата, монтиране на ново улично осветяване, озеленителни действия и създаване на паркинги и отделяне на общо над 200 нови паркоместа в Китен и Приморско. На крайна права е и реализацията на първия стадий от плана за брегоукрепване в Китен.

За да се удължи сезона в Община Приморско е плануван богат календар на културни и спортни събития. Сред тях са интернационалните фолклорни фестивали, както и магичният оперен фестивал, който се организира през август с естествените декори на тракийското светилище Бегликташ, което е на 5 километра от Приморско и в полите на Странджа.

През септември ще се организира все по-популярното съревнование по ултра крос триатлон “Лъвско сърце ”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР