Примож Роглич стана първият словенец, който печели колоездачната обиколка на

...
Примож Роглич стана първият словенец, който печели колоездачната обиколка на
Коментари Харесай

Примож Роглич спечели колоездачната обиколка на Италия

Примож Роглич стана първият словенец, който печели колоездачната обиколка на Италия. Роглич поведе в генералното класиране през вчерашния ден в предпоследния стадий в бягането по часовник, а през днешния ден финишира 32-и с главната група край Колизеума в Рим и отбрани лидерската си позиция.

Марк Кавендиш завоюва 126-километровия финален стадий с време 2:48:26 часа. Британецът, който ще приключи кариерата си след края на сезона, реализира 17-а етапна победа в Джирото и първа за тима на Астана.

Призовата тройка в стадия допълниха Алекс Кирш от Люксембург и Филипо Фиорели от Италия със същото време.

В генералното класиране Примож Роглич приключи първи с общо време 85:29.02 часа. Втори на 14 секунди след спечелилия е Герайнт Томас от Англия, а трети е Жоао Алмейда от Португалия на 1:15 минута след Роглич.

През 2020 година състезателят на Джъмбо-Висма Роглич загуби купата на Тур дьо Франс, откакто отстъпи преднината си на своя съотечественик Тадей Погачар в планинско тестване на часовник на предпоследния стадий. Сега изглеждаше като че ли очакванията на Роглич за купата още веднъж се изпаряват, откакто през вчерашния ден в часовника му се откачи веригата и бе заставен да смени велосипеда. Но Роглич, приветстван от хиляди почитатели, откри сили и съумя да вземе общо 14 секунди преднина, които отбрани в днешния заключителен стадий.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР