Примож Роглич направи голяма крачка към крайната победа в ,

...
Примож Роглич направи голяма крачка към крайната победа в ,
Коментари Харесай

Роглич спечели предпоследния етап в Джиро д'Италия и облече розовата фланелка

Примож Роглич направи огромна крачка към крайната победа в, откакто завоюва предпоследния 20-ти стадий. Словенецът, който кара за " Йъмбо Висма ", се наложи в самостоятелното тичане по часовник с дължина от 18.6 км и край на изкачването Монте Лусари (7.3 км на 12.1% междинен надолнище, от тях първите 4.7 километра надвишават 15 процента).

Роглич започва деня с 26 секунди зад водача Герант Томас ( " Инеос " ), само че в стадия го изпревари с 40 секунди. Това му разреши да облече розовата фланелка, като има преднина от 14 сек пред уелсеца.

Словенският играч превъзмогна и машинален проблем, откакто веригата на велосипеда му падна, само че той съумя да продължи с минимална загуба.

" Това е нещо необикновено, освен поради успеха, само че и поради хората, силата ", сподели Роглич, който регистрира, че по изкачването имаше доста словенци. " Никога не искаш сходни неща (падналата верига) да се случват, само че съумях да продължа ".

Трети в стадия на 42 секунди приключи Жоао Алмейда (UAE Team Emirates), който резервира и трета позиция в генералното класиране, само че е на 1:15 зад Роглич.

В неделя следва финалният стадий, който е 126 км на територията на Рим. Денят е за спринтьорите и Роглич просто би трябвало да приключи, с цел да завоюва купата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР