Примитивната жестокост и събраните доказателства говорят, че в случая с

...
Примитивната жестокост и събраните доказателства говорят, че в случая с
Коментари Харесай

Калин Георгиев: Примитивната жестокост показа, че убийството в Русе не е поръчково

Примитивната свирепост и събраните доказателства приказват, че в тази ситуация с убийството на Виктория Маринова не става въпрос за поръчка, съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев по bTV.

" Тази примитивна, брутална свирепост и откритите все още доказателства напълно ясно приказват за това, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Просто е страшна, брутална и примитивна експанзия ", акцентира той.

Той изрази увереност, че главната цел на неговите някогашни сътрудници е да доближат до причинителя на закононарушението, без значение кой е потърпевш.

" Няма по какъв начин да направиш предварителна защита на ликвидиране, тъй като то става случайно в множеството случаи, когато не е поръчково или планувано. За да докажеш, че едно ликвидиране е поръчково, ти би трябвало да го разкриеш ", сподели Георгиев, който в този момент е началник на защитата на банка.

" Не ми е предлагано да ставам министър на вътрешните работи ", съобщи още той в отговор на въпрос. Запитан дали би се върнал като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Георгиев отвърна, че към този момент е бил на този пост.

" През 2013 година подадох оставка, тъй като усещах, че повече няма да мога да извършвам отговорностите си на основен секретар и нямаше да мога да върша нищо повече. Знаех кой ще бъде министър. Прецених, че ще бъда заставен да върша неща, които не искам. Знаех, че предстоят промени в системата на Министерство на вътрешните работи, освобождение на сътрудници, с които аз съм работил, и нямаше по какъв начин да го понеса чисто човешки ", посочи той.

По думите му през 2013 - 2014 година са нанесени доста тежки вреди на системата и тя към момента се пробва да се оправи с това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР