Примитивната жестокост и събраните доказателства говорят, че в случая с

...
Примитивната жестокост и събраните доказателства говорят, че в случая с
Коментари Харесай

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев: Убийството в Русе не е поръчково

Примитивната свирепост и събраните доказателства приказват, че в тази ситуация с убийството на Виктория Маринова не става въпрос за поръчка. Това каза пред БТВ някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев.

„ Тази примитивна, брутална свирепост и откритите все още доказателства напълно ясно приказват за това, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Просто е страшна, брутална и примитивна експанзия ”, сподели Калин Георгиев.

„ Убеден съм, че главната цел на моите сътрудници е да доближат до причинителя на закононарушението, без значение кой е потърпевш ”, добави той.

„ Няма по какъв начин да направиш предварителна защита на ликвидиране, тъй като то става случайно в множеството случаи, когато не е поръчково или планувано. За да докажеш, че едно ликвидиране е поръчково, ти би трябвало да го разкриеш ”, сподели още Калин Георгиев.

Не ми е предлагано да ставам министър на вътрешните работи, призна той. На въпрос пък дали би се върнал като основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев отговори, че към този момент е бил на този пост.

През 2013 година подадох оставка, тъй като усещах, че повече няма да мога да извършвам отговорностите си на основен секретар и нямаше да мога да върша нищо повече, уточни Калин Георгиев.

„ Знаех кой ще бъде министър. Прецених, че ще бъда заставен да върша неща, които не искам. Знаех, че предстоят промени в системата на Министерство на вътрешните работи, освобождение на сътрудници, с които аз съм работил, и нямаше по какъв начин да го понеса чисто човешки ”, посочи той.

По думите му през 2013 – 2014 година са нанесени доста тежки вреди на системата и тя към момента се пробва да се оправи с това. „ Не давам оценки на сътрудници и на министри, тъй като знам какво им е било. Само човек, който не е носил бремето на това пред името ти да написа основен секретар, дава оценки, само че не знае какво е действително да носиш отговорност ”, означи някогашният основен секретар.

Нямах лесни моменти като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, безапелационен беше Калин Георгиев.

Според него министерството непрестанно е жертва на разнопосочни промени и разсипване на управителния състав. Не може да се построи дълготрайна политика на задържане на хората, които работят в системата.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи сподели също, че по празници се чува с премиера Бойко Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР