Примирието продължава 62 дни в Донбас. Това заяви украинският президент

...
Примирието продължава 62 дни в Донбас. Това заяви украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски доволен: Примирието продължава 62 дни в Донбас

Примирието продължава 62 дни в Донбас. Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски на среща в Контактната група за търсене на мир за Украйна, която се организира на Граничен контролно-пропусквателен пункт

"Виждаме минимални загуби. Към днешна дата прекратяването на огъня продължава 62 дни ", сподели президентът, който благодари на украинските войски.

Според пресслужбата на президента на срещата са били наранени споразуменията, реализирани от водачите на групата на Нормандската четворка (Германия, Русия, Украйна и Франция) на срещата им на върха в Париж предишния декември.

"Беше маркирано, че всеобхватното и трайно преустановяване на огъня е категоричен триумф по пътя към реализиране на мир в Донбас ", споделиха от кабинета на Зеленски.

По-рано денем задачата на Донецката национална република (ДНР) към Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня заяви, че украинските въоръжени сили откриха минометния огън против ДНР за първи път след спомагателните ограничения, ориентирани към прекратяването на огъня влезе в действие в края на юли. Два 82-милиметрови минохвъргачки бяха изстреляни в Доломитное от Новолуганское.

На 27 юли в Донбас влязоха в действие спомагателни ограничения, утвърдени от Контактната група за мир за Източна Украйна, с цел да се подсигурява преустановяване на огъня.

Сред ограниченията са възбрана за всевъзможни нападателни, разследващи или саботажни действия, за потребление на всички типове самолети и оръжия.

Една от основните разпореждания на съглашението планува дисциплинарни ограничения за спиране на примирието, до момента в който при положение на офанзивни интервенции, противоположният огън е позволен единствено след директна заповед от командването.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР