Примерът на Беларус - как в една европейска страна може

...
Примерът на Беларус - как в една европейска страна може
Коментари Харесай

След Тихановска в МС: Няма застраховка за счупена демокрация

Примерът на Беларус - по какъв начин в една европейска страна може да бъдат счупени демократичните правила е печален . А образецът на Беларус е образец, който всички ние би трябвало да имаме пред очите си.

Оценката е на премиера Николай Денков, който дружно с Мария Габриел се срещата с водача на беларуската съпротива в заточение Светлана Тихановска.

Няма страна, която да е застрахована, по мнението му. Единствената застраховка е да се съблюдават демократичните правила , безапелационен бе министър председателят.

На собствен ред Тихановска ни поздрави за националния празник и напомни беларуското присъединяване в освободителната война. А Беларус през днешния ден е на страната на Украйна, по думите й. Защото битката на Украйна е и битка за Беларус. В Беларус не може да има мир и сигурност освен това състояние, съгласно Тихановска. Според нея и Беларус е изправена пред окупация. Тя настоя да продължим да оказваме помощ на Украйна.

Беларуският режим е обвързван с Путин, до момента в който беларусите поддържат Украйна, сподели Тихановска. Пред Беларус има доста провокации, а в страната й се сблъскват с толкоз закононарушения в това число и отвличания на украински деца. Но е оптимист, че закононарушенията няма да останат ненаказани.

Външният министър Мария Габриел показа какъв брой е значимо да вършим разлика сред беларуския режим и беларуския народ. Осъждаме присъединяване на Минск в поддръжка на Русия при нашествието, стана ясно от коментара й.

България ясно и поредно поддържа европейското бъдеще на Беларус. Страната ни интензивно ще поддържа отбраната на гражданските права и беларуското гражданско общество.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Тихановкса организира срещи с ръководителят на Народно събрание Росен Желязков и.
 Желязков даде обещание на Светлана Тихановска помощ от Народно събрание за демократични промени в Беларус
Желязков даде обещание на Светлана Тихановска помощ от Народно събрание за демократични промени в Беларус

Според беларуския опозиционен водач позициите ни в Европейски Съюз биха им били доста полезни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР