Пример от учебник за контролно-пропускателен пункт на вражеска територия и

...
Пример от учебник за контролно-пропускателен пункт на вражеска територия и
Коментари Харесай

Войната на Израел и Хамас: `Те бомбардират болници и училища - и светът не прави нищо`

Пример от учебник за контролно-пропускателен пункт на вражеска територия и по този начин те виждат палестинците от Западния бряг, които живеят тук - врагът.

Всички до един от пътищата, които водят до Наблус, са затворени от бариери, охранявани от тежко въоръжени членове на израелските отбранителни сили.

Нашите акредитивни писма за пресата са фотографирани и ние сме махна през. Минаваме през град Хувара; това е военна зона, основният път е необитаем.

Магазините са затворени, няма никой по улиците, с изключение на бойци, клекнали в профил на пътя пред вратите.

На палестинците, живеещи тук, е казано да останат вътре и да не употребяват пътя. Те са построили елементарни барикади, с цел да не позволяват армията, макар че евентуално няма да ги спрат.

Следете онлайн: Израел ще разшири сухопътните интервенции в Газа

Следвахме ги като две бронирани машини карах през града, около джамията, по-късно зави на кръгово кръстовище и се върна още веднъж през града.

Изображение: Военни транспортни средства в Хувара

Беше злокобно и изпитах възприятие на опасност, до момента в който минавахме през него различен контролно-пропускателен пункт.

Направихме си път по единствения отворен маршрут - най-сетне стигнахме до Наблус.

Вървяхме през античните улици на Стария град към джамията, където се бяха събрали доста за петъчната молитва.

Джамията беше цялостна и богомолците се бяха разпръснали по улиците на открито.

Изображение: Снимки на хора, убити през последните седмици, са оповестени по стените на постройките към джамията < p> Всички тук приказват за събитията от последните три седмици - офанзивата на Хамас на 7 октомври, последвалата бомбардировка над Газа и какво ще се случи по-късно.

Снимки на хора, убити неотдавна седмици и месеци на Западния бряг са оповестени по стените на постройките към джамията.

Чуваме едно и също нещо още веднъж и още веднъж - интернационалната общественост проваля палестинския народ и на процедура оправдава груповото наказване на палестинци от Израел след нападението на Хамас.

Срещнахме Самер Акрук и неговия наследник Заид след молебствия.

Самер е гражданин на Стария град Наблус за цялостен живот. Той ми сподели, че този цикъл на принуждение е траял през целия му живот.

Изображение: Самер Акрук и неговият наследник Заид приказват със Стюарт Рамзи от Sky

„ Идеята за ликвидиране от другата страна, окупацията, е нещо обикновено за тях те не познават правата на индивида, те не познават гражданските права, те не знаят интернационалното право, те не знаят нищо и не ползват нищо, те знаят единствено по какъв начин да убиват ", сподели той.

" Аз съм на 65, апропо. Свидетел съм на това всеки ден, откогато съм на 12. Аз съм от остарелия град, очевидци сме на това от доста, доста време и сме плащайки доста висока цена. "

Синът на Самер, Заид, е юрист. Той е мнителен на неналичието на грижи от страна на интернационалната общественост и ми споделя, че палестинците се усещат изцяло пренебрегнати.

Изображение: Молитви в Наблус

„ Това, което се случва в Газа, е очевидно нарушаване на цялото филантропично право Вие бомбардирате лечебни заведения, вие бомбардирате учебни заведения, вие бомбардирате безвредни домове… "

Зейд споделя, че тези дни едвам може да огледа дребния си наследник, тъй като когато го види, единственото, за което може да мисли, са децата, убивани всеки ден в Газа.

" Имам шестмесечно момченце. Срам ме е да го виждам в дома си, да, в действителност приказвам, когато виждам детето си у дома рева, тъй като когато вижте света, публиката, те не вършат нищо, освен арабските хора, освен ислямските хора, целият свят. "

Тълпите, които се събраха след молитвите, с цел да стачкуват, не бяха огромни, само че поддръжката за Хамас беше ясна на стъпалата на джамията, където богомолците носеха зелено-бялото знаме на групата дружно с палестинското.

Изображение: Тълпи развяват флагове на улицата

Тук има същински яд Западен бряг и петъците нормално са денят, в който хората излизат да се събират, да стачкуват и неизбежно да се сблъскат с Израелските отбранителни сили (IDF).

В Рамала, сходно на предишния петък, младежите още веднъж построиха барикади, запалени гуми и мятане на камъни по израелски бойци на към 100 метра.

Изображение: Младежи в Рамала

Това към този момент е стандарт и постоянно включва някой измежду тях, убит от снайперистите на отбранителните сили.

Гледахме по какъв начин още едно момче беше простреляно и откарано в болница, до момента в който този тягостен цикъл от принуждение продължава.

Ден след ден.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР