Примата на родната естрада Лили Иванова ще отпразнува рождения си

...
Примата на родната естрада Лили Иванова ще отпразнува рождения си
Коментари Харесай

Цяла България замръзна. От какво е болна голямата Лили Иванова?

Примата на родната сцена Лили Иванова ще отпразнува рождения си ден точно на Възкресение Христово на 24 април. Празникът ѝ ще премине в креативна конюнктура, защото огромното ѝ национално турне към този момент стартира от родния ѝ град Кубрат и подготовките за идните концерти са съвсем денонощни, въпреки звездата към този момент да е на лимита на силите си.

Според формалната биография на естрадната легенда тя навършва 83 години. Нейната кума Лидия Станчева, някогашна началничка на „ Естрадна дирекция “, още преди десетилетия разкри, че Лили е фалшифицирала документите си по времето на социализма и се е подмладила с цели 5 години. Истинската ѝ рождена дата била на 24 април 1934 година, което значи, че на Великден тя ще наниже 88 лазарника. Гонещата 90 изпълнителка на „ Ветрове “ не си дава отмора от сцената, само че в последно време са ѝ се натрупали много проблеми в здравословен проект. Пагубна за Лили е загубата на слуха ѝ. Певицата към този момент не може да чува музикалния акомпанимент на песните си, до момента в който е на сцена, в случай че няма слушалки на ушите си. Изявите ѝ пред аудитория стават все по-трудни, тъй като и паметта ѝ е почнала да ѝ изневерява и доста моменти от дългия ѝ житейски път към този момент били бели петна. По време на концерти пред себе си Лили има статив с текстовете на песните ѝ, защото не си ги спомняла и рискувала, в случай че няма „ пищови “, да се изложи пред феновете си, забравяйки какво се пее в златните ѝ шлагери. Текстовете са написани с големи шрифтове, защото без диоптър естрадната икона не може да вижда, въпреки да си направи преди време интервенция на очите за унищожаване на перде, която обаче се оказала недотам сполучлива.

От близо десетилетие Лили Иванова страда и от бъбречно заболяване, което се обостряло най-много в зимните месеци. Заради рецесиите, които получавала, нееднократно е влизала тайно в болница и всякога от тъгите я спасявал светилото в нефрологията проф. Борис Богов, на който Лили е безпределно признателна и признателна и в никакъв случай не пропуща да го поздрави обществено на 7 април – Деня на медицинския служащ, както и за персоналните му празници. „ Благодаря му, той знае за какво. Обичам го! “, споделя за него мегазвездата. Вторият доктор, на който Вечната Амбър доверявала всичките си проблеми, е някогашният здравен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. Ексдиректорът на Александровска болница няколко пъти спасявал примата в сложни за нея моменти, около които сред тях се зародило мощно другарство. Досега Лили постоянно се е лекувала в ръководената до неотдавна от Ангелов болница, поради което сантиментът ѝ към екипа на лечебното заведение е по-специален и жестовете, които певицата постоянно прави към медиците там, не са по никакъв начин инцидентни.

До хронични бъбречни проблеми Лили се докарала поради манията си да бъде постоянно слаба. Гладът и стоманените ритуали, които съблюдава години наред, си споделили думата и се отразили грубо на организма ѝ. В момента звезда №1 на родната музика още веднъж е с сериозно ниско тегло. Самата тя признава, че преди започване на турне пада до анорексичните 40 кг, тъй като държала да бъде по-лека на сцената. Иначе си разрешавала да наддаде най-вече до 43-44 кг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР