Примата на родната естрада Лили Иванова продаде апартамент за близо

...
Примата на родната естрада Лили Иванова продаде апартамент за близо
Коментари Харесай

Лили Иванова се сбогува с апартамент за половин милион лева

Примата на родната сцена Лили Иванова продаде апартамент за близо половин милион лв.. Жилището е с впечатляващата повърхност от 163 квадратни метра, а към него вървят в пакет две подземни паркоместа. Местоположението на парцела не е инцидентно. То е част от свръхлуксозна кооперация в квартал " Изгрев ". Шестетажното здание е покрай Ловния парк и метростанция, сподели инспекция на " България Днес ".

При покупката му, която Лили е направила предходната година, тя е дала 488 957 лв., демонстрират документите по договорката. Певицата е платила в брой. Близките на Иванова споделят, че тя не държи пари у дома, а след концертите си влага всичко в недвижимо имущество. В момента Лили продължава да радва хората с изявите си в страната, а билетите ѝ се разграбват за минути.

Имотът в " Изгрев " изпълнителката е продала на заможна другарка. Голяма част от припечеленото естрадната прима мъдро влага в покупка на парцели. Всички те са в топлокации, което подсигурява, че цената им единствено ще пораства на фона на нулевите лихви, давани от банките за влогове. С жилището в кв. " Изгрев " Лили " откъсва от сърцето си " част от имотната си империя, която сама си е изкарала.

Преди година, когато купува парцела в " Изгрев ", певицата прави и друга договорка. С нея Лили Иванова къса една от последните си връзки с родния Кубрат. Според документите на 4 август естрадната прима се разделя с гарсониера на ул. " Княз Борис I " в града. Маломерната панелка е ситуирана на метри от родната къща на Лили.

Според осведомени след бутането на постройката от комунистическите управляващи фамилията на певицата е обезщетено с гарсониера. Впоследствие тя се озовава в сестрата на Лили, която я трансферира на щерка си, а племенницата от своя страна я подарява на Лили. Според хора от градчето задачата е със свои средства Иванова да я ремонтира, а родственици да я употребяват. Плановете в последна сметка не се осъществят и певицата продава парцела на малък търговец от града.

Малко преди да продаде последния апартамент, Лили купува различен, по-голям, на метри от щаб-квартирата ѝ на софийската улица " Оборище ".

Имотът с повърхност 196 квадрата е ситуиран на тиха уличка в съседство. Интересна детайлност е, че в същата постройка, даже на същия етаж, парцел има и Димитър Бербатов.

Лили от години има и първокласен мезонет в затворен комплекс край Варна, където изкарва най-малко по две седмици лятото.

През 2009 година певицата продава още един първокласен парцел - в столичния кв. " Кръстова вада " на метри от Южния парк и американското посолство. Жилището коства 201 430 лева След време Лили продава жилището за 340 000, което ѝ носи към 140 000 лв. облага.

Жилището, което сега Лили употребява повече от 40 години, се намира на столичната ул. " Оборище ". Там именитата певица се нанася при започване на 70-те като младоженка на Янчо Таков - сина на втория човек в страната по Татово време - Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да бъде изгонена от брачна половинка си, само че свекърът демонстрира човещина и тя остава. Певицата нееднократно е споделяла пред другари, че може от всичко материално да се лиши, само че от този апартамент - в никакъв случай.

" Не знам за какво непрекъснато ми броят парите и какво имам. Сама съм си го изкарала и никой безплатно нищо не ми е дал ", безапелационна е певицата. Според околните ѝ Лили доста постоянно се включва в благотворителни акции, само че в никакъв случай не афиширала на кого, с какъв брой и защо оказва помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР