Примата на родната естрада Лили Иванова продаде апартамент за близо

...
Примата на родната естрада Лили Иванова продаде апартамент за близо
Коментари Харесай

Закъса ли? Лили Иванова продаде апартамент за половин милион лева

Примата на родната сцена Лили Иванова продаде апартамент за близо половин милион, сподели инспекция на " България Днес ".

Жилището е с повърхност впечатляващите 163 квадратни метра, а към него вървят в пакет две подземни паркоместа. Той е част от свръхлуксозна кооперация в баровския столичен квартал " Изгрев ". Шестетажното здание е покрай Ловния парк и метростанция " Жулио Кюри ".

Лили придобила парцела за   488 957 лв.,  показват документите по договорката. Имотът в „ Изгрев “ Лили е продала на заможна другарка.

Заедно с покупката на жилището в „ Изгрев “ Лили прави и друга договорка. С нея певицата къса една от последните си връзки с родния Кубрат. Според документите на четвърти август 2021г. естрадната прима се разделя с гарсониера на ул. " Княз Борис I " в града. Маломерната панелка е ситуирана на метри от родната къща на Лили. Според осведомени след бутането на постройката от комунистическите управляващи фамилията на певицата е обезщетено с гарсониерата. Впоследствие тя се озовава в една от сестрите на Лили, която го трансферира на щерка си, а племенницата от своя страна го подарява на Лили. Според хора от градчето задачата е със свои средства певицата да го ремонтира, а родственици да го употребяват. Плановете в последна сметка не се осъществят и певицата го продава на малък търговец от града.

Голяма част от припечеленото естрадната прима влага в покупка на парцели.  Всички те са на топлокации, което подсигурява, че цената им единствено ще пораства на фона на нулевите лихви, давани от банките за влогове.

Сметката открива големият апартамент на Лили в ултраскъпата столичната ул. " Оборище ". Там именитата певица се нанася при започване на 70-те като младоженка на Янчо Таков - сина на втория човек в страната по Татово време - Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да бъде изгонена от брачна половинка си, само че свекърът демонстрира човещина и й споделя, че в случай че си заплати жилището, може да остане. Така звездата живее в жилището към този момент 40 години. Неведнъж е споделяла пред другари, че може от всичко да се лиши на света, само че от този апартамент - в никакъв случай.

Лили от години има и първокласен мезонет в затворен комплекс край Варна.


Преди към две години певицата се снабди и с жилище, ситуирано на метри от щаб-квартирата й. Имотът с повърхност 196 квадрата е ситуиран на тиха уличка в съседство. Както може да се чака, постройката е изпълнена от една от най-известните строителни компании, по тази причина и цената на парцела още веднъж гони половин милион лв..

След договорката Лили на процедура стана съседка на Димитър Бербатов. Футболната звезда и естрадната прима имат жилища на един и същи етаж.

Лили Иванова дълги години има и апартамент в столичния кв. " Кръстова вада ", на метри от Южния парк и американското посолство. Жилището е купено през далечната 2009 година за 201 430 лева Това съгласно медийни изявления е и единственият апартамент, провокирал солидни паники за певицата. Като част от затворен комплекс за парцела всеки месец се дължи такса поддръжка, която включва разноските за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна сигурност и още куп други действия.

Вероятно от неведение, само че в изявления се твърди, че  Лили дълго време не си е плащала вноските , което кара домоуправителя да заведе дело. Следва неотложно заплащане, само че отношението на певицата към жилището внезапно се трансформира. В резултат през предходната година тя го продава за 340 хиляди лева, което й носи към 140 хиляди лв. облага.

Снимка: Васил Къркеланов/Фейсбук/Лили Иванова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР