Примата на българската поп музика Лили Иванова празнува днес рожден

...
Примата на българската поп музика Лили Иванова празнува днес рожден
Коментари Харесай

Лили Иванова празнува рожден ден

Примата на българската поп музика Лили Иванова чества през днешния ден рожден ден.

Според формалната биография на примата тя навършва 79 години.

И до през днешния ден Лили Иванова се радва на дейна креативна активност. Тя нееднократно е споделяла, че й е предсказано, че ще бъде на сцената до сетния си мирис.

Лили Иванова е родена в Кубрат, приключила медицински колеж във Варна. По-късно работи като здравна сестра. През 1961 година е утвърдена за прослушване в " Концертна дирекция ", София, която провежда първото задгранично турне дружно с Емил Димитров, Ирина Чмихова и Мария Косева в Румъния. През 1963 година тя взе участие в програмата на хотел " Амбасадор " и спектакъл " Танасе " в Букурещ. Блестящото ѝ показване е отразено в четири директни излъчвания по румънската държавна телевизия.

Първия си албум Лили Иванова издава по предложение на румънската компания Electrecord през 1963 година, която е и първата дългосвиреща плоча на български реализатор.

Първата ария на Лили е " Витоша " по музика и текст на Михаил Манолов.

Първия си концерт в България изнася през 1964 година в зала " Универсиада " дружно с Джейн Сверт и рок група " Северните тигри ", а първата премия, която печели, е " Златен ключ " през 1966 година в Братислава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР