Примата на българската естрада Лили Иванова издава книга със записки

...
Примата на българската естрада Лили Иванова издава книга със записки
Коментари Харесай

Лили Иванова издава книга със записки от личния си дневник

Примата на българската сцена Лили Иванова издава книга със мемоари от персоналния си дневник. Тя се споделя „ Лили Иванова. Моят персонален дневник “ и ще бъде показана на 19 май в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, където огромната певица ще изнесе бутиков концерт.

„ Могат да ми простят физическата мощ и младостта, която наподобява непреходна, само че не могат да ми простят силата на духа, тъй като моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми “, споделя тя в своята книга.

В изданието са събрани и част от интервютата на певицата от последното десетилетие. Показани са и всичките ѝ награди, измежду които двата наградата „ Златен Орфей “, десетки държавни и интернационалните музикални оценки, както и връчените ѝ пагони на полковник от Българската войска.

„ Лили Иванова. Моят персонален дневник “ разкрива още отношението на изпълнителката към модата. Публикувани са близо 270 фотоси, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра ѝ и на нейните племенници.

Ето някои от оповестените мисли на Лили Иванова в книгата:

- „ Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш. “

- „ Не се опасявам от живота, който ме чака – обич и ненавист. Винаги съм казвала: Не не помня! Не прощавам! И не отплащам! Нямам това право – това е правото на Господ Бог – той взема решение! “

- „ Битката с мен е авансово изгубена, в случай че някой си послужи с неистини. “

- „ Животът се обезсмисля, когато престанеш да си потребен за другите. Това се отнася и за политиците. “

- „ Ние сме в крах, не в рецесия. Живеем в режим на паника. “

- „ Мярката на живота е не по какъв начин сме живели, а какво сме оставили след себе си. “

- „ Аз пребивавам с бъдещето, с всичко, което е напред! “

- „ Градушката от измислици се разрушава в моето пренебрежение “

- „ Младостта е качество, което се придобива с възрастта! “

- „ Когато ме питат по какъв начин се оправям с толкоз любов и ненавист, аз им давам отговор: " Живея единствено с обичта. "

- „ Аз съм огън и вода. “

- „ България е моята татковина, която не може да се размени с нищо. “

Книгата съдържа мисли на Лили Иванова за Бог, България и публиката, които естрадната прима е записвала през последните 15 години.

„ Дневникът на Лили Иванова - това е вътрешният ѝ свят, където тя не позволява никого. Върху белите листове, изписани с хубав почерк, като че ли е нарисувана душата ѝ. И когато ги разгръщаш, виждаш една мощна и одухотворена персона, която знае какво желае, измислила е по какъв начин да го реализира и е наясно с цената, която ще заплати за това. Приятелство и изменничество, обич и ненавист, истина и неистина, неточност и амнистия, политика и история, независимост и окови, минало и бъдеще, сцена и аудитория – това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един прочувствен, взривяващ и заслужен живот, чиято серпантина се движи постоянно нагоре. С една задача – Лили живее, с цел да пее “, разяснява Валерия Велева, която е редактор на книгата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР