Приложенията за онлайн запознанства следват един и същи модел от

...
Приложенията за онлайн запознанства следват един и същи модел от
Коментари Харесай

Приложенията за онлайн запознанства въвеждат аудио и видео

Приложенията за онлайн запознанства следват един и същи модел от години – всеки консуматор прикачва фотоси и къса биография, а останалите плъзгат пръст по екрана надясно, в случай че демонстрират интерес, и наляво, когато подобен липсва. Това обаче се трансформира, написа CNBC.

Пандемията повлия и на откриването на половинка в цифровото пространство и докара до въвеждането на повече интеракции, което да направи тази интензивност по-интересна за потребителите.

Приложението Bumble да вземем за пример вкара опцията Night In, която разрешава на потребителите да преминат през виртуални въпроси, в случай че харесат някого. Освен това посредством функционалността всеки може да изпраща гласови бележки.

От друга страна, Tinder стартира Swipe Night – алтернатива, посредством която потребителите могат да преминат дружно през съответен сюжет. Например за избран интервал от време хората могат да станат следователи, с цел да открият кой се крие зад някакво закононарушение, сходно на видеоигра. Във всеки идващ епизод от приключението един консуматор работи с различен посредством бърз чат, в който могат да приказват за историята, да проучват улики и дружно да разрешат загадката. След края могат да изберат дали да продължат да си споделят.

Добавянето на видео и аудио интеракции разрешава на хората да си взаимодействат по нов метод в платформите за запознанства с вярата да прекарват повече време в тях, а оттова да носят и повече пари на техните основатели.

По данни на Tinder някои консуматори са се спрели на видео чат с човек, с който са се срещнали по време на пандемията онлайн, като 40% възнамеряват да продължат да употребяват видео и след нейния край.

Свободните знаят какво търсят

Според платформата Bumble разпространяването на COVID-19 и локдауните са предиздвикали хората по-ясно да знаят какво търсят от една връзка.

„ Наистина опитваме да им дадем инструментите да създадат това и да създадем преживяването по-добро за по-сериозните и умишлени видове взаимоотношения, за които приказват нашите консуматори “, изяснява президентът на Bumble, Тарик Шаукат. Функцията Night In разрешава на потребителите да си изпращат фотоси и гласови записи, само че компанията може да стартира и видео варианти.

Tinder добави видеата и сътвори нов раздел, който имитира потоците от изявления в началните страници на обществените мрежи. Потребителите могат да видят евентуални половинки, които споделят сходни ползи с тях. От приложението разясниха, че тези промени са изпитание за угаждане на потребностите на поколението Z.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР