Приложенията на руският интернет гигант Вконтакте (VK), на практика напълно

...
Приложенията на руският интернет гигант Вконтакте (VK), на практика напълно
Коментари Харесай

Apple махна Вконтакте от магазина си

Приложенията на съветският интернет колос " Вконтакте " (VK), на процедура изцяло следена от Кремъл, към този момент не могат да се смъкват от магазина на Apple, заяви The Verge.

Това включва освен едноименната обществена мрежа, само че и приложенията Mail.ru и VK Music. Действието е поради английските наказания против Путин и неговите олигарси - приложенията са създадени от глобени компании.

От VK декларират, че някои от техните приложения са блокирани от Apple, и че към този момент не могат да бъдат сваляни или възобновяване през App Store. Компанията дава обещание да продължи поддръжка за досегашните консуматори на iOS, които евентуално ще имат усложнения с известия и заплащания.

Apple по-късно удостовери, че е блокирало приложенията, с цел да съблюдава английските наказания. 

По всяка веротяност става дума за членове на изпълнителния съвет на Газпромбанк, които в действителност са свързани и с VK. Руската обществена мрежа бе основана като самостоятелна компания, само че още преди години създателят Павел Дуров бе изтикан от компанията. По-късно той сътвори Telegram, чат-програмата, която Роскомнадзор се опита да блокира неведнъж, а в този момент към този момент не живее в Русия.

Приложението VK за момента към момента е налично в Гугъл Play Store, магазина за приложения на Гугъл. 

Това не е първото ограничаване от страна на Apple - компанията блокира продажбата на всичките си артикули в Русия поради нашествието и спря приложенията на държавните медии RT и Sputnik. Миналата година пък Русия принуди Samsung, Apple и други производители да продават устройствата си с приложения като VK и Yandex конфигурирани авансово.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР