Приложението за търговия с акции Robinhood обяви, че от днес

...
Приложението за търговия с акции Robinhood обяви, че от днес
Коментари Харесай

Robinhood мина в режим на саморегулация. Ще ограничава сделките с акции на 8 компании

Приложението за търговия с акции Robinhood разгласи, че от през днешния ден ще лимитира сделките  с акциите на 8 компании на американските фондови тържища. Това е намаляване на  броя на фирмите, които попадат в листата с ограничавания, откакто в петък такива рестрикции важаха за 50 компании.

Актуалният лист за ограничавания включва " хитовите " акции на GameStop, AMC, Blackberry, Express, Koss, Naked Brand Group, Nokia и Genius Brands International. Въведените ограничавания варират от 2000 акции дневно за Nokia до единствено 1 акция дневно за GameStop.

Както е известно през предходната седмица частни вложители, които се провеждат в платформата за полемики Reddit, започнаха стремително да купуват акциите на няколко компании, което докара до извънреден растеж в цената им. Така да вземем за пример книжата на веригата магазини за видеоигри GameStop нарастнаха от 65 $ на 22 януари до 325 $ при последното затваряне на борсата в петък (ръст от 400%). Като реакция главните приложения за потребителска търговия с акции като Robinhood вкараха ограничаване на акциите с огромна волатилност на цената. Съоснователят на приложението Влад Тенев заяви, че рестриктивните мерки се вкарват не  тъй като желаят да спрат хората от търгуване, а с цел да ги предпазят от финансови загуби.

Междувременно обаче американските депутати Александра Окасио Кортез и Тед Круз подлагаха на критика решението на платформата да ограничи достъпа до фондовите пазари за клиентите си, а консуматори на платформата оповестиха, че към този момент са завели каузи против нея.

Само в границите на петъчната търговия акциите от листата с ограничавания на Robinhood генерираха следните промени в цените си –

GameStop 68% растеж

AMC 53% растеж

Blackberry 3,75% спад

Express 28% растеж

Koss 52% растеж

Naked Brand Group 19% растеж

Nokia 3% спад

Genius Brands International 10% спад

На този стадий саморегулацията на Robinhood не оказва значително въздействие. Акциите на GameStop и на оператора на киносалони AMC Entertainment Holdings Inc скочиха надлежно с 6,4 % и с 18,4 % в ранната търговия през днешния ден преди формалното разкриване на фондовия пазар, съобщи Ройтерс.
Миналата седмица книжата на AMC Entertainment прибавиха цели 200 % към цената си, а на GameStop - близо 400 процента в резултат на спекулативна тресчица за изкупуване на акции, определяна към този момент от анализаторите като онлайн въстанието на милениалите срещу " огромните " на Уолстрийт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР