Приложението за криптирани съобщения Telegram се похвали с над 700

...
Приложението за криптирани съобщения Telegram се похвали с над 700
Коментари Харесай

Telegram пуска платени услуги, след като отчете 700 млн. активни потребители

Приложението за криптирани известия Telegram се похвали с над 700 млн. дейни консуматори на месечна база и разгласи, че пуска платени услуги в опит да монетизира растящия си брой консуматори. Чрез абониране за Telegram Premium потребителите отключват удвоени предели, качвания на файлове до 4 GB, по-бързо евакуиране, извънредни стикери и реакции и усъвършенствано ръководство на чатовете, се споделя в на компанията, представено от Insider. Ограничението за файловете при безплатната версия е 2 GB.

Премиум консуматори ще могат да следват до 1000 канала вместо досегашните 500, както и да основават до 20 папки за чат с до 200 чатове във всяка. Платените услуги ще включват и прибавяне на до четири акаунта в приложението и окачане на до 10 чата. Допълнителните функционалности включват още сърфиране без реклами, анимирани фотоси на профили и благоприятни условия за превръщане на глас в текст.

Цената на абонамента ще варира според от местоположението. За българските консуматори тя е 10.99 лева на месец. Според Tech Crunch в Индия премиум версията е на цена от 6 $, а в Испания е 5.49 евро.
Реклама Главният изпълнителен шеф на основаната в Дубай компания Павел Дуров побърза да увери потребителите, че безплатните функционалности ще останат такива и за Telegram основен приоритет ще продължи да бъде поверителността на известията.
WhatsApp, Фейсбук Messenger и чат услугите на Apple и Гугъл, някои от най-големите съперници на Telegram, не оферират платени услуги. Дуров обоснова решението с търсенето на в допълнение пространство за предпазване и по-висока скорост на трафика от страна на потребителите. Въпреки че опитите с реклами в обществените канали са се оказали по-успешни от предстоящото, съгласно него " Telegram би трябвало да се финансира най-вече от своите консуматори, а не от рекламодатели ". " По този метод нашите консуматори постоянно ще останат наш главен приоритет ", написа той в обществения си канал в Telegram.

По-рано някои анализатори се надяваха, че Telegram ще може да си обезпечи доходи от своя план за блокчейн токена Gram. Но след няколко забавяния и проблеми с регулаторите, през 2020 година Telegram се отхвърли от начинанието и предложи да върне набраните 1.2 милиарда $ вложения.

По данни на Bernstein от началото на годината Telegram изпреварва Messenger по нови изтегляния в международен проект и е на второ място след WhatsApp измежду най-популярните приложения за изпращане на известия. През март 2021 година Telegram събра над 1 милиарда $ от редица вложители, измежду които Mubadala и Abu Dhabi Catalyst Partners, като издаде 5-годишни облигации, които при излизане на борсата могат да бъдат конвертирани в акции.
Реклама Свързани публикации Криптобанката Celsius спря тегленията и повлече със себе си целия криптопазар 17 юни 2022, 06:10 Големите софтуерни компании ще съблюдават новия кодекс на Европейски Съюз за битка с дезинформацията 14 юни 2022, 12:17 Може ли Paramount да се конкурира с Netflix и Disney 6 юни 2022, 11:25 Ще помогне ли Законът за цифровите пазари на Европа да развие цифрови колоси? 1 април 2022, 06:26 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР