Приложението за кратки видеа ще престане да работи от 10

...
Приложението за кратки видеа ще престане да работи от 10
Коментари Харесай

Facebook затваря своята Lasso алтернатива на TikTok

Приложението за къси видеа ще престане да работи от 10 юли

Проектът Lasso на Фейсбук приключва съществуването си на 10 юли
(снимка: Гугъл Play)

Фейсбук се опита да наложи своя лична опция на известната услуга за шерване на къси видеоклипове TikTok. Проектът Lasso обаче не закупи известност, макар че се появи в няколко страни и на няколко езика.

Около година и половина след старта, Фейсбук призна неуспеха на Lasso и реши да затвори плана. Приложението ще спре да работи на 10 юли 2020 година До тази дата потребителите могат да запазят всички свои видеоклипове, в случай че не желаят да ги изгубят окончателно.
още по тематиката
Услугата Lasso започва в края на 2018 година. Тя разрешава на потребителите да снимат и споделят 15-секундни клипове, като прибавят и известни песни към тях. През февруари Lasso работеше в Съединени американски щати и доста страни от Латинска Америка.

TikTok, от своя страна, е най-сваляното приложение в света през всички тримесечия на 2019 година, като се изключи второто. Като цяло за годината то е изтеглено към 700 милиона пъти.

Гугъл също приготвя опция на TikTok, само че възнамерява да я разпространява като функционалност на YouTube. Потребителите ще могат да записват серия от къси видеоклипове непосредствено от мобилното приложение на YouTube и по-късно да ги комбинират и качват в портала като един дребен видеоклип.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР