Приложението за Чат Джи Пи Ти (ChatGPT) отново е разрешено

...
Приложението за Чат Джи Пи Ти (ChatGPT) отново е разрешено
Коментари Харесай

Италия отново разреши ползването на Чат Джи Пи Ти, месец след като го блокира

Приложението за Чат Джи Пи Ти (ChatGPT) още веднъж е позволено за прилагане в Италия, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на международните организации.

Това се случва месец откакто Италианската организация за отбрана на персоналните данни блокира Чат Джи Пи Ти по съображения, че не зачита европейските регламенти и няма система за инспекция на възрастта на малолетните консуматори. Програмата не информираше потребителите си, че персоналните им данни се събират от компанията-собственик на приложението за потребностите на логаритмите на нейната платформа.

Софтуерът е създаден от американската компания " ОупънЕйАй " (OpenAI) и е подсилен финансово от софтуерния колос Майкрософт . Приложението беше показано в края на 2022 година Функцията му е да дава отговор на въпроси на консуматори, употребявайки компютърно генериран натурален език, еднакъв на човешкия. Чат Джи Пи Ти извлича нужните за отговорите му данни от наличие в интернет.

След блокирането на продукта в Италия " ОупънЕйАй " разгласява на уеб страницата си информация по отношение на метода му на събиране и потребление на данните на потребителите. Политиката на компанията по отношение на персоналните данни към този момент може да бъде открита и на началната страница на приложението. Компанията сподели, че е внедрила и инструмент, който разрешава инспекция на възрастта на консуматори от Италия, които се включват в платформата.

Два месеца след старта си, Чат Джи Пи Ти доближи 100 милиона дейни месечни консуматори. Това го прави най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР