Приложението Тредс (Threads), което е конкурент на Туитър (Twitter) и

...
Приложението Тредс (Threads), което е конкурент на Туитър (Twitter) и
Коментари Харесай

Конкурентът на Туитър“ събра над 100 млн. потребители за пет дни

Приложението " Тредс " (Threads), което е съперник на " Туитър " (Twitter) и е пуснато от " Инстаграм ", съумя да привлече над 100 милиона консуматори в границите на пет дни, оповестяват уеб страници за следене на данни.

Това съставлява нов връх за най-бързо възходящо приложение, отбелязва " Франс прес ". Сравнително, изкуственият разсъдък " ЧатДжиТиПи " (ChatGTP) лиши два месеца, с цел да доближи броя от 100 милиона консуматори, до момента в който известното приложение за шерване на видео наличие " ТикТок " (TikTok) реализира същия резултат след девет месеца на пазара от своето стартиране през 2010 година.

" Тредс " беше налично за събаряне в магазините за приложения на " Епъл " (Apple) и " Андроид " (Android) в 100 страни в края на седмицата.

Счита се, че " Туитър " има към 200 милиона дейни консуматори, но платформата за микроблогване е се сблъскала с голям брой механически проблеми след придобиването ѝ от Илон Мъск предходната година и последвалото уволняване на хиляди чиновници.

Мъск, който е притежател на " Тесла " (Tesla) и " Спейс Хикс " (SpaceX), отблъсна доста консуматори, като вкара такси за услуги, които преди този момент бяха безвъзмездни, и разреши повторното включване на блокирани сметки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки че се появиха няколко съперници на " Туитър ", множеството от тях са нишови платформи, които нямат капацитет да се разширят в задоволителен мащаб, с цел да конкурират платформата.

" Тредс " има по-лесна задача да притегли консуматори, защото е обвързвана с " Инстаграм ", който има над 1 милиард дейни акаунта.

Услугата за следене на данни " Куивър куантитатив " (Quiver Quantitative) заяви, че " Тредс " надмина границата от 100 милиона консуматори в 7 сутринта през днешния ден.

Мъск заплаши да съди " Мета " за кражба на търговски секрети и интелектуална благосъстоятелност, само че компанията отхвърли тези изказвания. " Мета " е притежател и на " Facebook " (Facebook) и " УатсАп " (WhatsApp).

Илон Мъск и Марк Зукърбърг, основният изпълнителен шеф на " Мета ", са в съревнование, а двамата мъже наскоро се извикаха един различен на борба в клетка.

 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР