Приложението, създадено от най-богатия руснак, базирано в Дубай, не е

...
Приложението, създадено от най-богатия руснак, базирано в Дубай, не е
Коментари Харесай

Берлин глоби Телеграм с над 5 милиона евро

Приложението, основано от най-богатия руснак, основано в Дубай, не е спазило условията на федералните институции на Германия

Германия постанова санкции в размер на над 5,12 милиона евро на операторите на онлайн приложението за известия " Телеграм " (Telegram) заради нарушавания на немското законодателство, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Федералната правосъдна работа разгласи, че компанията, която ръководи " Телеграм ", нито е основала протокол, въз основа на който да рапортува за издание на нелегално наличие на нейната онлайн платформа, нито е показала организация или лице за формален контакт в Германия. Това са условия, които произтичат от немското законодателство за контролиране на огромните онлайн платформи и приложения, отбелязва ДПА.

Германски публични лица оповестиха, че неведнъж на вятъра са се опитвали да връчат правосъдни документи на основаната в Дубай компания, която ръководи " Телеграм ". Те не са съумели макар поддръжката, която са получили от управляващите в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Базирана в Германия правна адвокатска фирма разгласи в това време, че съставлява " Телеграм ", само че това не е задоволително изискване, с цел да не бъдат издавани санкции против компанията, заяви Федералната правосъдна работа.

Германската федерална полиция предизвести по-рано тази година, че онлайн приложението се трансформира в " средище за радикализация ", което се употребява за офанзиви против политици, учени и лекари заради напъните им за преодоляване на пандемията от КОВИД-19.

В края на предходната година съветското издание на списание " Форбс " заяви, че основателят на " Телеграм " (и на V Kontakte) Павел Дуров оглавява класацията на милиардерите в Русия, чието положение се е нараснало най-вече през 2021 година Активите на Дуров са нарастнали с 13,81 милиарда до 17,24 милиарда $ през предходната година.

По актуални данни на  нетното положение на активите му е 15,1 милиарда $.

Дуров напусна Русия, откакто отхвърли да сътрудничи на съветските секрети служби и да даде криптирани данни на първите си консуматори на обществената мрежа, оповестява " Форбс ". През 2021 година одобри френско поданство и се реалокира в Дубай, където от 2017 година се намира и централата на " Телеграм ".

От началото на войната в Украйна Телеграм " се трансформира в сериозен източник на информация, както и на доста дезинформация, обвързвана с спора, написа във " Форбс ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР