Приложението на Microsoft — Paint стои зад някои от най-славните

...
Приложението на Microsoft — Paint стои зад някои от най-славните
Коментари Харесай

След 30 години Microsoft ще заличи завинаги Paint

Приложението на Microsoft — Paint стои зад някои от най-славните интернет произведения, създавани в миналото. Та кой ли не е правил опити да прави "изкуство " с неговите ужасни принадлежности за изобразяване?

Сега обаче, обичаното и в същото време презирано приложение, употребявано генерации наред от съвсем всеки човек на планетата, сядал пред компютър, може да е изправено пред своя край.

MS Paint ще бъде извадено от приложимост с есенната актуализация на Windows. Тази вест бързо се популяризира из новинарските уеб сайтове. Приложението се появява в лист, наименуван "Функции, които се отстраняват или отхвърлят от основателите в есенната актуализация на Windows ".

 Това може да значи единствено едно - Paint ще бъде премахнат напълно в идващото възобновяване на операционната система... като динозаврите.

 MS Paint вървеше в пакет с главните приложения на Windows в продължение на близо 30 години. От първата версия на Windows — Windows 1.0 през 1985 година, чак до наши дни. Paint непроменяемо е бил част от всяка една версия на Windows.

Заради простотата си, това приложение бързо става един от най-използваните принадлежности за изобразяване в ранните версии на Windows, че и в по-късните. Традиционните принадлежности като кофа с багра, молив и четка са именити, паметни, емблематични. Много художници и създатели са почнали своите първи стъпки в основаването на изкуство точно с тяхна помощ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР