Приложението Instagram, собственост на Facebook, планира да премахне броя на

...
Приложението Instagram, собственост на Facebook, планира да премахне броя на
Коментари Харесай

Instagram спира брояча на харесванията и за част от потребителите в САЩ

Приложението Instagram, благосъстоятелност на Фейсбук, възнамерява да отстрани броя на харесванията, които се виждат под изявленията, за част от потребителите в Съединените щати. Целта на този ход е да понижи конкуренцията сред хората в услугата за шерване на фотоси и видео, написа Bloomberg.

Още през април Instagram предприе такива стъпки на част от пазарите, на които оперира, започвайки от Канада, а по-късно в Япония и Бразилия. Съединените щати са един от най-големите пазари на Instagram с над 106 млн. консуматори, сочат данни на EMarketer.

“Това, което се надяваме да създадем, е най-малко малко да понижим напрежението в Instagram и там да има по-малко конкуренция ”, разяснява водачът на услугата Адам Мосери пред Bloomberg. “Идеята е да опитаме и да понижим тревогата и общественото сравняване, изключително измежду младежите ”.Още по тематаFacebook сподели новото си логоInstagram търси метод да притегли недоволните от YouTube създатели на наличие.

Потребителите ще могат да получават информация за броя лайкове на изявленията им, стига да желаят, само че тези метрики няма да се виждат от другите в Instagram, твърди компанията. Мосери разкри, че пробата ще стартира идната седмица и ще обхване единствено част от потребителската база в Съединени американски щати.

Броят почитатели и лайкове в Instagram трансфораха приложението в едно от главните места онлайн, в които хората мерят известността си, изключително тинейджърите и младежите.

От години компанията се пробва да се бори с тази конкуренция вътре в платформата и да промотира ролеви модели посредством изявления в личния си профил. По този метод тя се надява да помогне приложението да се трансформира по-скоро в място за творчество и изкуство, вместо за самореклама.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР