Приложението Google Maps ще започне да пренасочва шофьорите по маршрути,

...
Приложението Google Maps ще започне да пренасочва шофьорите по маршрути,
Коментари Харесай

Google Maps ще насочва шофьорите към „зелени“ пътища

Приложението Гугъл Maps ще стартира да пренасочва водачите по направления, по които се чака да бъдат генерирани минимум въглеродни излъчвания въз основа на трафика, наклоните и други фактори, съобщи „ Ройтерс “.

Новият инструмент ще бъде стартиран в Съединени американски щати по-късно тази година и последователно ще стартира разпространяването му в други страни, като част от уговорката на компанията да оказва помощ в битката с изменението на климата посредством своите услуги.

Освен в случай че потребителите категорично не посочат, че не желаят, маршрутите им ще бъдат „ екологични “ по дифолт в приложението. Когато другите възможности са доста по-бързи, Гугъл ще предложи избор и ще разреши на водачите да съпоставят плануваните нездравословни излъчвания.

Технологичният колос извлича оценки на излъчванията посредством тестване на разнообразни типове транспортни средства на разнообразни типове пътища, като се основава на данни от Националната лаборатория за възобновима сила на Съединени американски щати.

Потенциалният резултат върху излъчванията от новата функционалност към момента не е явен. От юни компанията ще стартира да предизвестява потребителите за зони с ниски излъчвания, в които някои коли са лимитирани. Такива има в страни като Англия, Германия, Испания, Нидерландия и Франция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР