Приложение известява 25 секунди преди земетресение, бедствието, които могат да

...
Приложение известява 25 секунди преди земетресение, бедствието, които могат да
Коментари Харесай

Изтеглете си: Приложение известява 25 секунди преди земетресение

Приложение известява 25 секунди преди земетресение, бедствието, които могат да бъдат задоволителни да се спасите.

Сигналите  можем да получим от Националния институт за проучвания и развиване в региона на физиката на Земята (INCDFP) и от функционалността на " Андроид "  Android Earthquake Alerts.

Националният институт за проучвания и развиване в региона на физиката има 2 акаунта в обществените мрежи за тази цел – в „ Телеграм “ и в „ Туитър “. Всеки може да се абонира и да настрои телефона или компютъра си да изпраща вести за трусове. Само за земетресенията във Вранча, Румъния, обаче можете да получите уведомление 25 секунди преди труса. С останалите предизвестието идва от 5 до 10 секунди преди самото земетресение.

Системите за ранно предизвестие употребяват разнообразни технологии за предсказание на трусовете. Могат да се употребяват датчици, ситуирани над сеизмичните зони, както е при INCDFP или чрез акселерометрите, които има всеки от нас в телефона си. 

Над сеизмичната зона на Вранча има повече от 30 датчика, които регистрират първите импулси на земетресението. Съоръженията на INCDFP преценят магнитуда на първите 3 импулса, намиращи се най-близо до датчиците. В този миг силата, подбудена от земетресението, е дребна и не може да аргументи съществени вреди. От момента на тези първи 3 импулса до рисковата вълна остават към 25 секунди, пише пише playtech.ro. Тогава може да бъде предизвестено и известено човечеството.

Android Earthquake Alerts пък употребява акселерометрите, с които са снабдени множеството смарт телефоните с " Андроид ", а те са над 3 милиарда в целия свят. Именно това е най-мащабната система за разкриване на трусове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР