Прилагането на схеми за контрабанда и разпространението на изделия без

...
Прилагането на схеми за контрабанда и разпространението на изделия без
Коментари Харесай

МВР министърът: Контрабандата и неплащането на акциз нанасят големи щети на бюджета

Прилагането на схеми за контрабанда и разпространяването на произведения без заплатен данък, нанасят на държавния бюджет вреди в изключително огромни размери. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на Национално заседание на Министерство на вътрешните работи.

„ На днешното заседание имаме упоритостта да проучваме няколко тематики, които са във фокуса на публичното внимание. Политиката по противопоставяне и предварителна защита на стандартната престъпност е приоритет в програмата на ръководещото държавно управление на Република България. Целта е да подобрим взаимоотношението с локалната власт и други институции. Назначаването на полицейски чиновници, построяването на мобилни екипи и видеонаблюдение в обитаемоте места и непосредствената връзка с жителите остават във фокуса на нашето внимание ", посочи той.

„ Друг акцент слагаме върху повишението на пътната сигурност. Гордеем се с оценката на „ Фронтекс ", че българо-турската граница е най-добре охраняваната външна граница на Европейски Съюз. Продължаваме да охраняваме нашите граници с високо професионализъм, модерна техника и положително съоръжение ", акцентира Маринов.

" Последното нещо, което ще дискутираме през днешния ден е противопоставяне на контрабандата. Прилагането на схеми за контрабанда, митнически нарушавания и разпространяването на произведения без заплатен данък, нанасят на държавния бюджет вреди в изключително огромни размери ", сподели още вътрешният министър.

„ На национално равнище имаме построен потенциал – междуведомствения център за противопоставяне на контрабандата и контрола на придвижването на рискови артикули и товари работи дейно. Доброто взаимоотношение с Агенция „ Митници " и прокуратурата са също дейности които дават действителни резултати ", сподели вътрешният министър.

„ Днес ще съвместим работата с един добър мотив – разпределението на новите патрулни коли с висока проходимост за регионалните дирекции като поддръжка за справяне с миграционния напън и запазване на публичния ред ", заяви Младен Маринов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР