Прилагането на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за

...
Прилагането на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието Момчил Неков: Прилагането на ПРСР трябва да доведе до подем в селското стопанство

" Прилагането на Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) за интервала 2023 – 2027 година би трябвало да докара до напредък в селското стопанство, което ще усъвършенства инфраструктурата и изискванията за живот в селските общини “, съобщи заместник-министърът на земеделието Момчил Неков на проведената от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) в Пловдив районна полемика на кметове и ръководители на общински препоръки от Южен централен регион за обмисляне. Това оповестиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Във връзка с създаването на методика за обезпечен бюджет за всяка селска община и плануваното систематизиране на 509 201 169 евро сред 215 общини, заместник-министър Неков показа допустимите вложения, по които общини ще бъдат възможни. Това са: строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и оборудванията и принадлежностите към тях; строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи общински пътища и оборудванията и принадлежностите към тях; създаване, реорганизация и/или рехабилитация на водоснабдителни системи и уреди в агломерации с под 2000 е. ж. в селските райони; реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общинска просветителна инфраструктура (училища и детски градини) с локално значение в селските райони; реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост, включително и действия за произвеждане на сила от възобновими енергийни източници за лични нужди; рехабилитация и доизграждане на канализационни системи и съоръжения; създаване и/или възобновяване на площи за необятно публично прилагане, предопределени за трайно облекчаване на публичните потребности от общинско значение; създаване, реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на спортна инфраструктура; реорганизация, ремонт, реституция, закупуване на съоръжение и/или обзавеждане на обекти, свързани с културния живот (читалища).

" Заместник-министър Неков напомни пред представителите на локалната власт, че Министерството на земеделието отбрани 60 % национално съфинансиране по ПРСР, което се прави за първи път от присъединението на България към Европейския съюз, се отбелязва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР