Прилагането на новата данъчна реформа, предложена от Доналд Тръмп, може

...
Прилагането на новата данъчна реформа, предложена от Доналд Тръмп, може
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на САЩ заплашва данъчната реформа на Тръмп

Прилагането на новата данъчна промяна, препоръчана от Доналд Тръмп, може да се препъне поради бюджетния недостиг на Съединени американски щати, разяснява Ройтерс.

Основният риск пред американската стопанска система е, че в проекта на Тръмп се предлага понижаване на налозите до 6 трлн. $, което може да намали доста федералните доходи, а това, от своя страна ще усили съществено недостига и дълга. Годишният недостиг на Съединени американски щати е в размер на 550 млн. $, а дългът надвишава 20 трлн. $.

Според Тръмп и Републиканците има два разновидността да се избегне огромният спад на приходите. Единият е икономическият напредък да генерира нови данъчни доходи. Другият е да се предотврати разширението на недостига, поставяйки завършек на избрани данъчни облекчения, с цел да се компенсират огромните намаления на налога за корпорациите, дребните компании и богатите американци.

Същевременно анализатори предизвестяват, че дългът от 20 трлн. $ ще набъбне, защото страната заплаща за медицинските и пенсионните разноски на застаряващото потомство. Картината може да се утежни в допълнение, в случай че възходящият държавен дълг подкопае бъдещия стопански напредък с повишението на лихвените проценти и ограничението на достъпа на частния бранш до заеми, разяснява Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР