Приключването на придобиването на VMware за 61 милиарда долара от

...
Приключването на придобиването на VMware за 61 милиарда долара от
Коментари Харесай

Broadcom с още новини за бъдещето на VMware и край на вечните лицензи и поддръжка

Приключването на придобиването на VMware за 61 милиарда $ от Broadcom докара до огромни промени в съществуващото продуктово портфолио на добитата компания.

В последна сметка това ще докара до завършек на безсрочните контракти за лицензиране и поддръжка на програмен продукт.

Опростяването на портфолиото във всички подразделения на VMware by Broadcom произтича от отзивите на клиенти и сътрудници през годините. Те ни споделят, че нашите оферти и позицията на пазара са прекомерно комплицирани.

Заедно с края на продажбата на непрекъснати лицензи, компанията също по този начин разгласи, че към този момент няма да предлага поддръжка и възобновяване на абонамент (SnS) за непрекъснати оферти. Компанията сподели, че също по този начин вкарва на тяхно място алтернатива за лиценз посредством абонамент.

Като част от нашия преход към абонамент и опростено портфолио, считано от през днешния ден, към този момент няма да продаваме непрекъснати лицензи. Всички оферти ще продължат да бъдат налични като абонаменти отсега нататък. Освен това ние прекратяваме продажбата на поддръжка и възобновяване на абонамент за непрекъснати оферти, започвайки от през днешния ден.

По време на позвъняването за приходите на компанията за четвъртото тримесечие по-рано този месец основният изпълнителен шеф Хок Тан удостовери, че Broadcom публично има намерение да се освободи от продуктите за крайни консуматори.

Вече няма да оферират инфраструктурни артикули за виртуални настолни компютри като VMware Horizon.

Broadcom понижи цената на VMware Cloud Foundation, в опит да притегли клиентите към годишен абонамент за платформата. VMware Cloud Foundation се нарежда като флагманското хибридно облачно предложение на Broadcom от корпоративен клас. Предназначено е за клиенти, с цел да ръководят своите сериозни за бизнеса съвременни приложения.

По сигурен, резистентен и стопански ефикасен метод.

За да позволим на повече клиенти да се възползват от това решение, ние намалихме цената на предходния абонамент на половина и добавихме по-високи равнища на поддръжка, в това число усъвършенствана поддръжка за активиране на решението и ръководство на виталния цикъл.

Той също по този начин показа нова VMware vSphere Foundation услуга.

Според Broadcom, дава по-опростена платформа за работно натоварване от корпоративен клас за междинни и по-малки клиенти. VMware vSphere Foundation интегрира vSphere с това, което компанията разказва като „ интелигентно ръководство на интервенциите “. Това, съгласно Broadcom, предлага метод на клиентите да получат най-хубавата продуктивност, наличност и успеваемост с по-голяма видимост и прозрения.

Broadcom сподели, че както VMware Cloud Foundation, по този начин и VMware vSphere Foundation ще имат опционални разширени добавки.

Тези добавки, налични и за двата продукта, обгръщат услуги за предпазване, отбрана от ransomware и възобновяване след злополучие. Приложения за мрежа и сигурност също са налични като добавки за VMware Cloud Foundation. Компанията възнамерява да добави още услуги като частен изкуствен интелект.

В обява в блога на Computer Weekly, обсъждаща тактиката на Broadcom за VMware, Брайън Бетс, основен анализатор във Freeform Dynamics, сподели:

Абонаментите рядко костват по-малко от еднократните покупки или покупките за закрепен по-дълъг интервал. Изискват купувачите да ги регистрират по друг метод.

В обявата Бетс цитира изпълнителния шеф на Nutanix Раджив Рамасвами, който показа мислите си за предходни придобивания на Broadcom:

Ако погледнете историята, целият бизнес модел на Broadcom е да усили оптимално добитите активи за две до три години. Това значи понижаване на разноските и увеличение на приходите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР